Langrenn

- Norges arroganse har ingen grenser. Det er frekt

Finlands mest kjente langrennsjournalist raser mot Norge.

STJERNERTRAILER: De norske landslagsløperne Therese Johaug (til venstre), Ola Vigen Hattestad, Martin Johnsrud Sundby og Heidi Weng er blikkfang på den ene veggen til den norske smøretraileren.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Når det norske langrennslandslaget ruller inn i Kuusamo i Finland for å forberede seg til verdenscupåpningen i helgen, er det med et stort bilde av Therese Johaug på smøretraileren.

LES OGSÅ:

Les også

Vil ikke fjerne Therese Johaug fra traileren

Johaug har vært suspendert og får ikke delta på organisert trening eller konkurranse mens hun venter på dommen i dopingsaken. Men landslaget vil ikke fjerne langrennsstjernen fra smørebussen. Det overrasker Pekka Holopainen, Finlands mest profilerte langrennsjournalist.

— Er det sant? Jeg var helt sikker på at de skulle male om den. Dette kommer til å bli mottatt negativt. Det hadde vært veldig smart å male over bildet, sier Halopainen til den svenske avisen Expressen.

LES OGSÅ:

Les også

Stortalentet ble først vraket - nå får han gå verdenscupåpningen likevel

Therese Johaug er suspendert i påvente av dommen i dopingsaken.

— Frekt

Han mener at landslagets beslutning om å beholde Johaug på traileren er frekt.

— Det er så frekt. Hun har forbud mot å ha en rolle på landslaget. Men likevel markedsfører Norge sin virksomhet med Johaug på denne måten. Norges arroganse har ingen grenser. Ryktet deres er allerede dritt. Men de gjør virkelig ingenting for å forbedre det, sier Halopainen til Expressen.

Han forteller at få i Finland tror på forklaringen til Johaug og at hun er lite populær.

LES OGSÅ:

Les også

Norge forberedt på røff mottagelse i Finland: - Vi kommer til å få juling

— Hun er ikke dømt

Norges Skiforbund uttalte tidligere i uka at de skjønner at det kan oppfattes som problematisk at de ikke har fjernet bildet fra traileren.

— Vi har diskutert saken. Vi fikk noen innspill på det og da var det naturlig å ta det videre. Det ble diskutert på administrasjonsnivå og vi har bestemt at bildet skal være på traileren. Therese er ikke dømt, hun er suspendert, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Les mer om

  1. Therese Johaug