Langrenn

Tilbakeslag for Johaugs svenske rival: – Kom litt brått på

Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson sliter med kjenninger i beinhinner og korsryggen.

Frida Karlsson kan ha belastet kroppen for hardt den siste tiden. Foto: Annika Byrde, NTB scanpix

  • NTB

Det er Aftonbladet som melder om at Karlsson har fått det som beskrives som et tilbakeslag i oppkjøringen til en ny sesong.

Den svenske langrennsprofilen fikk deler av forrige sesong ødelagt som følge av at hun ikke oppfylte det svenske skiforbundets helsekrav. Stortalentet ble tvunget til å ta ned treningsbelastningen i en periode.

Nå skal Karlsson ifølge Aftonbladet igjen ha symptomer på at hun har kjørt kroppen for hardt. Det merkes i beinhinner og korsryggen.

– For to uker siden la vi inn styrke og staking i høy fart. Det handler om fire eller fem økter som var litt hardere i en periode med mindre mengde, og det ble kanskje for mye for henne, sier den svenske langrennsprofilens trener Per Nilsson til avisen.

Les også

Helt nytt testregime for Johaug og eliten er rett rundt hjørnet: – Det foregår en intens jobb

Karlsson skal nylig ha kjent at kroppen trenger å hente seg inn igjen.

– Det kom litt brått på, sier trener Nilsson.

Karlsson avsto derfor fra å delta da landslagskollegene testet formen i et rulleskirenn fredag. Nå følges 21-åringen opp tett for å kontrollere belastningen.

I mars vant Karlsson det siste verdenscuprennet som ble gått før koronapausen. Da tok hun igjen Therese Johaug og kom først over målstreken i Holmenkollen.

Les mer om

  1. Frida Karlsson
  2. Langrenn