Valnes vant Toppidrettsveka sammenlagt

Simen Hegstad Krüger gikk veldig fort på den avsluttende 15 kilometeren i Toppidrettsveka, men favoritten Erik Valnes slet seg inn til seieren til slutt.

Erik Valnes holdt ut og vant Toppidrettsveka.

Valnes ble utnevnt til klar favoritt før løpet av både Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som lå på henholdsvis 2.- og 3.-plass før intervallstarten lørdag.

Men det var Simen Hegstad Krüger som skulle gi Valnes tøffest kamp, for Oslo-gutten var langt sterkere enn de andre i teten på Toppidrettsvekas avslutningsetappe og endte på 2.-plass bak Valnes.

– Meget godt fornøyd med det ut ifra utgangspunktet. Hadde ikke regnet med å gå helt opp på pallen. Det var artig å avslutte på en så god måte, sa Krüger til NRK.

Les også

Helene Marie Fossesholm vant Toppidrettsveka

Krüger lå hele 1.42 bak Valnes fra start, men med snaut fem kilometer igjen var han bare 41 sekunder bak og var også i ferd med å ta igjen Klæbo på 2.-plass.

Valnes var veldig sliten mot slutten, men tidsforskjellen ned til Krüger var nok til at 24-åringen fra Sørreisa vant forholdsvis komfortabelt til slutt, drøyt 18 sekunder foran Krüger.

– Jeg prøvde å gå ut med kontroll, men jeg kjenner at det har kostet de to siste dagene å ta seg ut, jeg klarte å ha en liten buffer med krefter igjen til slutt, så det skulle ikke vært en runde til nei, sa Valnes og fortsatte:

– Da hadde strikken røket.

Harald Østberg Amundsen var nest raskest på etappen og var veldig nær ved å ta en pallplass foran Klæbo. 21-åringen fra Asker endte et knapt halvsekund bak Klæbo i sammendraget.

(©NTB)