Langrenn

Klæbo smadret konkurrentene i prologen

Slo nærmeste konkurrent med over 1,5 sekunder.

Som vanlig leverte Johannes Høsflot Klæbo en knallsterk prolog. Foto: NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Ingen var i nærheten av Johannes Høsflot Klæbo i fredagens sprintprolog i Lillehammer. Han leverte en knallgod prolog, og slo nærmeste konkurrent med 1,56 sekunder. Forrige helg mistet han seieren da han stanset på oppløpet, men nå har han alle muligheter til å slå knallhardt tilbake.

– Det var tungt å gå prologen, det var en tung løype. Men det kjentes greit ut, sa Klæbo kortfattet til NRK etter målgang.

Den nærmeste konkurrenten var også en trønder. Emil Iversen har hatt en fantastisk start på sesongen, og sikret seg annenplassen, 1,56 sekunder bak Klæbo. Italienske Federico Pellegrino tok tredjeplassen, 2,40 bak Klæbo.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland har tro på norsk seier i OL-løypene fra 1994.

Det blir vanskelig å slå Johannes i dag, men Emil blir en stor utfordrer her, han trives veldig godt i disse løypene, sa Aukland.

De to trønderne vil også få muligheten til å måle kreftene i kvartfinalen. De valgte begge heat nummer 2. Der skal de blant annet gå mot Bolsjonov og Eirik Brandsdal.

Les også

  1. Stjernene advarer Klæbo: – Tror det blir vanskeligere

  2. Weng og Johaug sviktet - stortalentet gikk til kvartfinalen på Lillehammer

Tolv nordmenn videre

Om de svenske jentene dominerte listen på kvinnesiden, var det nordmennene som gjorde det på herresiden. Tolv norske løpere er klare for kvartfinalene, som starter klokken 12.00 fredag. Seks av de havnet på topp 10-listen etter at prologen var ferdig.

Finn-Hågen Krogh havnet på fjerdeplass, Sindre Bjørnestad Skar havnet på syvende. Gøran Tefre, Eirik Brandsdal, Sondre Turvoll Fossli, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Martin Løwenstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe gikk også videre.

Mattis Stenshagen, Hans Christer Holund og Vebjørn Turvtveit ble ikke blant de 30 beste, og er ferdig for dagen.

Les også

Svenskene kopierer Klæbo-teknikken: – Dum hvis man ikke gjør det

Svensk seier for kvinnene

Sprinten er den første delen av den første minitouren i verdenscupsesongen.

Hanna Falk var best i kvinnenes prolog, foran Ragnhild Haga og Stina Nilsson. I alt åtte norske langrennskvinner gikk videre til finalen, mens Heidi Weng og Therese Johaug røk ut etter prologen.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Eirik Brandsdal