Langrenn

Petter Northug dropper sesongåpningen

Mens konkurrentene tester løypa på Beitostølen, planlegger VM-kongen å trene på Dombås i dag.

Deltar ikke: Petter Northug starter sesongen først på lørdag og står over fredagens sesongåpning. Her fra trening på breen i Val Senales.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN (adressa.no): Petter Northug står over fredagens åpningsrenn på Beitostølen. Det opplyser Ole Thonstad, sportslig leder i Northug-teamet, til Adresseavisen.

Fortsatt i Trondheim

— Planen er at han skal gå to renn og planen er at det blir på lørdag og søndag, sier Thonstad, som i formiddag var på plass på skistadion på Beitostølen.

Les også

- Når man ikke får luft, vet man hvilken vei det går

Det var også Northug-trener Stig Rune Kveen, de norske landslagsløperne og en rekke andre utøvere. Petter Northug var ved 11-tiden torsdag imidlertid fortsatt i Trondheim. Planen er at han reiser i retning Beitostølen senere i dag.

— Det er den første rennhelga. Tre konkurranser sitter litt for mye i, og med at han må over i trening igjen ganske fort over helga, forklarer Thonstad.

Skal gå svensk åpning

Fredag åpner langrennssesongen med 15 kilometer klassisk for menn. Lørdag er det 15 kilometer fristil, og det blir etter all sannsynlighet Northugs første møte med konkurrentene denne vinteren. Planen er også at han går søndagens sprint.

Les også

Ingen fra Sverige deltar – svensk TV sender likevel den norske skistarten

— Han skal få noen ordentlige treningsdager etter løpene her. Planen videre er å gå ett renn i Bruksvallarna neste helg, sier Thonstad.

Trener på Dombås

Ingenting tyder på annet enn at Petter Northug er i bra slag før sesongstarten. De siste månedene har hun brukt svært mye tid i høyden. Etter at han kom ned fra Italia i starten av november har han trent barmark i Trondheim.

Les også

Sykdom i langrennsleiren: Trønderduo må stå over Beito-helga

Planen i dag er ifølge Ole Thonstad at Northug skal innom kunstsnøløypa på Dombås for å ha ei treningsøkt der. Dermed ankommer han Beitostølen sannsynligvis først i kveld.

Les også

  1. - Kan virke som om FIS har en ambisjon om å ta bort nordmenn

  2. Johaug: - Jeg tror at utøvere er rene til det motsatte er bevist

  3. Landslagsløperen har mindre respekt for kvinnelige trenere enn for menn

  4. Uten «snøfarming» kunne ikke Beitostølen ha arrangert langrennsåpningen

Les mer om

  1. Petter Northug