Langrenn

Northug vil slå knock-out på doptatt østerriker

Den dopingtatte østerrikeren Johannes Dürr varsler at han er på vei tilbake. Det liker bursdagsbarnet Petter Northug (30) svært dårlig.

Petter Northug ønsker ikke å konkurrere med Johannes Dürr.
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

OBERSTDORF: Onsdag kunne den svenske avisa Expressen avsløre at Dürr varsler comeback. 28-åringen ble tatt for EPO-bruk under Sotsji-OL i 2014. Men 25. februar har østerrikeren sonet ferdig dopingdommen på to år.

Les også

Sundby tapte halve forspranget til Northug: - Ikke noe gøy å gå skirenn i dag

Men han er ikke ønsket tilbake i verdenscupsirkuset.

Johannes Dürr krysser målstreken på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme i 2013. Han ble tatt i doping under OL i Sotsji.

— Jeg tror ikke at han kommer på startstrek så lenge jeg står der. Får jeg han på høyre eller venstre side av sporet, da skal jeg slå knock-out på ham, sa Northug etter å ha blitt nummer ni i den klassiske fellesstarten i Oberstdorf.- Er det virkelig så sterke følelser, spurte Aftonbladet i intervjusonen.

— Ja, vi hadde en liten historie i Tour de Ski. Jeg tror ikke han tørr å stå på start så lenge jeg er i verdenscupsirkuset.

- Er du overrasket over at han forsøker?

— Jeg tror ikke han kommer tilbake så lenge jeg står på start i verdenscupsirkuset.

Passerte Northug i Touren

Historien Northug sikter til er fra Tour de Ski i 2014, halvannen måned før Dürr ble tatt for doping. På den nest siste dagen i Val di Fiemme avanserte østerrikeren fra 34. plass til 6. plass i sammendraget. Og på vei opp Alpe Cermis suste Dürr forbi Northug og snøt nordmannen for tredjeplassen sammenlagt.

Ifølge Expressen kjemper Dürr hardt for å komme tilbake i skisporet. Men han får ikke støtte fra skiforbundet i sitt eget hjemland.

— Vi prøver å stoppe ham. Men det er ikke sikkert vi lykkes, sier sportssjef Markus Gandler i det østerrikske skiforbundet til Expressen.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her:

 1. Les også

  Northug: - Sundby hadde dårlige ski og da har du ikke en sjanse

 2. Les også

  Dette er Johaugs største frykt i kampen om Tour-seier

 3. Les også

  Gråtkvalt Krogh kastet skiene i sinne

 4. Les også

  Johaug tok sekunder på Østberg - firedobbelt norsk på fellesstarten

 5. Les også

  Kowalczyk la seg flat: Sorry, Sverige!

Les mer om

 1. Petter Northug