Langrenn

Dyrhaug og Iversen avbrøt høydeopphold

Mens resten av landslaget holder ut enda en uke i Italia, har to av trønderne reist hjem.

I NORGE: Niklas Dyrhaug (til venstre) og Emil Iversen har reist hjem fra landslagets høydesamling i Italia.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Etter to uker med trening på rundt 3000 høyde i Val Senales var det nok for Niklas Dyrhaug og Emil Iversen. De har nå reist tilbake til Norge.

— De dro hjem ei uke før planen, bekrefter landslagstrener Tor Arne Hetland til Adresseavisen.

  • **LES OGSÅ:
Les også

Brukte forstøverapparat før han tok VM-gull

(for abonnenter)**

— 14 dager var nok

— I de siste årene har to uker i utgangspunktet vært det vanlige for høydeopphold. Utøverne var mer motiverte for å være tre uker i høyden i år. Da tilrettela vi for det, men med mulighet for å gjøre individuelle tilpasninger, forklarer han.

Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Anders Gløersen er fortsatt på plass i Val Senales, i likhet med Petter og Tomas Northug, som gjennomfører sitt eget opplegg utenfor landslaget.

— At Emil og Niklas reiser hjem nå handler litt om den individuelle tilpasningen i høyden, at det skal stemme for dem. De følte rett og slett at 14 dager var nok, sier Hetland, som fortsatt er på plass i Italia.

LES OGSÅ:

Les også

Skipresidenten varsler dramatiske endringer om Kristoffersen vinner frem

Gjennombrudd sist vinter

Iversen kom som en komet inn i verdenseliten i fjorårssesongen og ble tatt ut på allroundlandslaget i vår. Han imponerte kraftig både under Tour de Ski og Ski Tour Canada, hvor han vant den ene etappen i Montreal i starten av mars.

— Han har funnet sin plass i laget. Emil er en ung utøver og det handler om å finne økter som passer til ham og å tilpasse treningen litt. Han har virkelig sine sterke sider som resten av laget drar nytte av, sier Hetland.

Landslagstreneren forklarer at det å avbryte høydeoppholdet en uke før planen blir gjort for å være på den sikre siden.

  • **LES OGSÅ:
Les også

Sveriges nye norske landslagstrener: - Norge har tøyd strikken for langt

(for abonnenter)**

Northug-trener: — Fornuftig

Det tror Stig Rune Kveen, personlig trener for Petter Northug, er smart, til tross for at selve høydeeffekten øker fra uke to til tre.

— Det vanlige er at utøverne oppholder seg i høyden fra 12 til 18 døgn. Petter og Tomas skal være der i tre uker fordi det er veldig hensiktsmessig. Den vesentlige årsaken til at vi driver med høydetrening er produksjonen av røde blodceller, og denne øker mye fra uke to til tre, sier Kveen.

— At Emil og Niklas drar ned etter to uker tenker jeg har en naturlig årsak, ved at de føler at kroppen ikke responderer så bra som den bør. Hvis det er slik, så er det veldig fornuftig, legger han til.

Langrennssesongen starter på Beitostølen om to uker. Helga etter åpnes verdenscupen i Kuusamo i Finland.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Niklas Dyrhaug