Langrenn

Northug: - Ville sluttet uten støttespillerne

Skistjernen sier det er viktigere enn noen gang å ha det private teamet på plass.

TESTET SPRINTLØYPA: Petter Northug på skistadion i Canmore mandag kveld sammen med Niklas Dyrhaug (til venstre), smører Stein Olav Snesrud og trener Stig Rune Kveen.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

CANMORE (adressa.no): Før femte etappe av Ski Tour Canada møtte Petter Northug pressen i Canmore. Overfor Adresseavisen forteller 30-åringen at han allerede har begynt planleggingen av neste sesong sammen med sitt private team.

Northug sier at hans støtteapparat er viktigere for ham enn noen gang.

Siste nytt fra Ski Tour Canada:

Les også

  1. Suksesstreneren har ikke fått jobbtilbud

  2. Disse kvinnene ser Northug mest opp til

— Slottet hadde rast sammen

— Det er såpass mye å holde styr på. Jeg er avhengig av personene rundt meg. Hadde jeg ikke hatt dem, så ville hele slottet ha rast sammen.

En rekke personer er involvert i Northugs private team. De som er aller tettest på ham er trener Stig Rune Kveen og manager Are Sørum Langås.

— Uten støtteapparatet hadde jeg ikke hatt kontroll på noe og da ville det ha blitt altfor mye for meg. Da hadde jeg ikke orket å holde på med dette, sier Northug.

Avhengig av to-tre mann

Han er nå inne i sin ellevte sesong i verdenseliten. Northug brøt med landslaget på våren i 2013 og har etter det satset på egen hånd.

— Jeg er avhengig av å ha to-tre mann som jobber nesten fulltid med meg, for at jeg skal få dagene til å gå opp.

- Er et landslagscomeback helt uaktuelt?

— Det vet jeg ikke. Det får vi se på. Nå skal jeg gjøre meg ferdig med sesongen her. Deretter får vi ta en evaluering, og så skal jeg ta en prat og evaluere sesongen med mine nærmeste. Deretter får vi legge en plan og agenda på hva vi ønsker å gjøre de neste årene mot mesterskap, sier Northug.

Etter årets mesterskapsfrie sesong venter VM i finske Lahti neste år og deretter OL i Sør-Korea i 2018. I OL har Northug mye å revansjere etter nedturen i Sotsji i 2014. ## Langås: - Ingen selvfølge

I kveld går han klassisk sprint i Canmore. Avstanden frem til sammenlagtleder Sergej Ustiugov er på 22 sekunder.

Manager Are Sørum Langås, som følger touren fra TV-skjermen hjemme i Trondheim, vil ikke si noe bastant rundt om han blir med i Northugs team også neste sesong.

— Det tenker jeg er litt tidlig å si. Vi må ha en grundig og god evaluering. Som jeg har sagt tidligere, er det ingen selvfølge å være en del av Team Northug, og ikke er det en selvfølge at man vil det heller. Man må føle at man er topp motivert, sier han til Adresseavisen.

Disse sakene er mest lest det siste døgnet:

Les mer om

  1. Petter Northug