Langrenn

Snøvær stoppet Johaugs rekordforsøk

Therese Johaug var på skjema til løyperekord i Storsylen, men nysnø på toppen gjorde at løypa ble kuttet.

Therese Johaug var på god vei til å sette løyperekord i Storsylen Opp, men løypa ble forkortet.
  • Eirik Grønning

STORSYLEN, TYDAL (adressa.no): Dermed kan ikke Johaugs tid på litt over én time og 14 minutter regnes i historiebøkene til motbakkerittet Storsylen Opp. I fjor satt Kirsten Melkvik den gjeldende rekorden på 1:25:20. Det var med målgang med en strekning på cirka 400 meter opp til toppunktet av fjellet, som tilsvarer nesten 100 høydemeter på fjellet som strekker seg 1700 meter over havet.

Therese har en makspuls på cirka 185, men sa at hun holdt en puls på rundt 175 oppover bakkene. Det tyder på at hun ga det hun hadde, sier Niklas Dyrhaug til adressa.no etter målgang.

Les også

Dyrhaug holder Johaug som storfavoritt i sitt eget motbakkeløp

Verre en alpinbakke i touren

En stivfrossen Johaug skyndte seg tilbake til start og hadde ikke tid til å prate med adressa.no etter å ha fullført de drøyt 11 kilometerne fra start på Nedalshytta og opp til toppen av Storsylen. Der de første ni kilometerne gikk jevnt oppover, før en brutal bakke på rundt to kilometer avsluttet stigningen på totalt 1000 høydemeter.

— Den bakken er brutal. Langt tyngre enn den vi møter i Tour de Ski. Sånn sett var er det god trening å få kjent på den gjennom dette løpet, sier Dyrhaug.

Han er selv primus motor bak det årlige motbakkerittet, som lørdag var toppet med fantastisk solskinn, selv om det kom nedbør i morgentimene.

— Dette har vært en kjempedag, med strålende sol og 4-500 stykker på vei opp fjellet. Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger. Eneste skåret i gleden er at jeg var sekunder unna seieren, flirer Dyrhaug.

Les også

Vellykket operasjon for Johaug etter bruddskaden

Sekundstrid

For der Johaug var klart sterkest i kvinneklassen, klarte ikke Dyrhaug å tukte fjorårsvinneren Torstein Tengsareid. Det selv om hjemmefavoritten spiste sekund etter sekund på det bratteste partiet på slutten. Til slutt ble Dyrhaug klokket inn elleve sekunder bak forhåndsfavoritten.

— Jeg var ett minutt bak da vi begynte, men jeg trodde jeg skulle ta ham igjen på slutten. Sånn sett var det kjipt at målgangen ble flyttet ned. Hadde vi unngått nysnøen og hatt målgang på vanlig sted, hadde jeg tatt ham. Det er jeg sikker på, smiler Dyrhaug.

Les også

  1. Petter Northug spurtet til suveren seier i Sandnes

  2. Her sykler to superstjerner

  3. Kristoff og Northug i stjernemøte