Langrenn

Tross den nedslående dommen, rikker ikke Johaug seg: – Hun er helt ekstrem

CAS-avgjørelsen endrer hverken skistjernens team eller treningsplaner.

Dommen på 18 måneder til tross: Therese Johaug fortsetter å trene. Her er hun under en rulleskiøkt i Seiser Alm i forrige uke.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

SEISER ALM: Broren Karstein Johaug, som har vært fast treningspartner siden utestengelsen i fjor høst, fortsetter i samme rolle. Pål Gunnar Mikkelsplass, som har vært treneren til Johaug gjennom vinteren, fortsetter. Manager Jørn Ernst fortsetter.

Les også

CAS trodde ikke på «Johaugs beste argument»: – Villedende på flere måter

Må legge nye planer

Selv om det blir nok en sesong uten konkurranser, vil de alle hjelpe Therese Johaug tilbake. Den strenge dommen i CAS fører til at planer må legges på nytt, men de er alle klare til å gjøre det som skal til. Ikke minst Johaug selv.

– Nå tar vi et par dager for å summe oss litt etter det sjokket som dommen faktisk var. Deretter vil finne ut hvordan vi skal takle dette fremover, sier Karstein Johaug.

Han har vært med på omtrent hver eneste treningsøkt sammen med søsteren denne våren og sommeren.

– Jeg kjenner søsteren min så godt at det i hvert fall ikke har vært aktuelt å legge opp, sier han.

– Hun bare må trene

Nå er det VM i Seefeld som er det neste store målet. Med 18 måneders utestengelse vil hun ikke kunne gå konkurranser før 18. april neste år.

– Hun er helt ekstrem. Trening og idrettsglede betyr så mye for henne. Så for henne handler dette om at hun må trene, Hun vil trene, sier manager Jørn Ernst.

Ettersom teamet rundt Johaug ikke hadde sett for seg en så streng straff har de heller ikke klart å tenke klart om veien videre.

– I løpet av kort tid vil vi ha nye mål og nye planer klare, sier manager Ernst.

Les også

Marit Bjørgen: – Therese-saken har innimellom tatt bort litt av gleden med idretten

Går ikke pluss

Men det er helt klart at denne satsingen koster. Johaug har en del sponsorer som er trofaste, men mange av inntektene er borte.

– Mange av inntektene var knyttet til sponsoravtaler hvor det ble delt ut bonus for prestasjon. En del var jo premiepenger. Nå er dette borte. Samtidig har vi en del sponsorer som fortsetter og hjelper til. Men dette koster å drive et eget lite landslag. Dette går ikke i pluss på noen som helst måte, sier Ernst.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tror Johaug dømmes hardere fordi hun er norsk. Og hvorfor unner «ingen» Rosenborg Europa-suksess?

Les mer om

  1. Therese Johaug