Langrenn

Skiforbundet slettet Instagram-bilde av Therese Johaug: – En glipp å legge det ut

Norges Skiforbund har slettet et bilde av Therese Johaug sammen med Ingvild Flugstad Østberg på skijentenes offisielle Instagram-konto.

Therese Johaug er ennå utestengt fra landslaget.

– En feil og en glipp fra vår side, sier Emil Weberg Gundersen i markedsavdelingen til Norges Skiforbund (NSF) langrenn til VG om at bildet ble lagt ut på Instagram.

Therese Johaug (29) trente samme med Ingvild Flugstad Østberg (26) i Aspen, Colorado i juli, og jentene la ut et bilde på «skijentene1" som er en konto for Norges Skiforbund med over 22.000 følgere. Det er utøverne selv som redigerer kontoen.

Johaug er foreløpig dømt til 13 måneders utestengelse i Norges Idrettsforbunds domsutvalg for brudd på dopingbestemmelsene. Tirsdag får hun trolig beskjed om den endelige dommen i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Therese Johaug er i Italia for å trene.

På grunn av dette kan hun ikke være del av landslaget mens hun er utestengt.

– I sommer ble det postet et bilde på skijentene sin konto, som er den offisielle lagkontoen for langrennsdamene. Det bildet er nå slettet. Rett og slett fordi det er en offisiell konto, som vi skal ha oversikt over, og der kan ikke Therese figurere. Så enkelt er det, sier Emil Weberg Gundersen.

Les også

  1. Bjørgen kalte det latterlig. Allerede tirsdag kan isoleringen av Johaug være over

  2. Røste om Johaugs skjebneuke: - Hele Norge føler med Therese

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Ingvild Flugstad Østberg
  3. Therese Johaug