Langrenn

Jonna Sundling krasjet i sesongpremieren

Den dobbelte verdensmesteren fra sist vinter Jonna Sundling (26) måtte til sykehus etter å ha krasjet i kvartfinalen av den svenske skipremieren i Gällivare.

UHELDIG: Jonna Sundling.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det er Aftonbladet som melder dette fredag.

– Jonna er litt i sjokk og lei seg. Hun hadde vondt i en tommel, men det er for tidlig å si hva som har hendt, sier Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson til SVT.

Det svenske OL-håpet fikk smerter i en hånd. Sundling ledet i overlegen stil da hun fikk trøbbel og falt over på siden i høy hastighet, viser bildene fra SVT. Hun var raskt på beina, men kom desidert sist i heatet.

Fredag ettermiddag går det frem at Sundling har vært gjennom røntgen, og bildene viser at hun ikke har brukket noe. Men hun har vondt i tommelen.

Det bekrefter landslagslege Jan Wall til SVT Sport.

– De første røntgenbildene viser at det ikke er brudd, så det er jo bra. Hun er gipset og vi fortsetter å utrede, sier Wall.

Jonna Sundling gikk inn til tredje beste tid i prologen, bare slått av Maja Dahlqvist og Anna Dyvik. Uhellet skjedde altså i kvartfinalen.

Hun vant både den individuelle sprinten og lagsprinten (sammen med Maja Dahlqvist) i Oberstdorf-VM sist vinter. Sundling har vært på seierspallen i 11 verdenscuprenn i karrieren, av dem to sist vinter.

Les også

Svensk sjokkbeskjed: Linn Svahn mister OL

Det sterke svenske kvinnelaget mangler allerede Linn Svahn, som kommer til å miste mesteparten av sesongen som følge av en skulderoperasjon.

– Jeg håper at det ikke er noe som har gått i stykker, det ville være en katastrofe for det svenske sprintlandslaget, sier SVT-eksperten Anders Blomquist.

Sundling fortalte torsdag til Västerbottenskuriren at hun kommer til å droppe Tour de Ski for å kunne konsentrere seg fullt og helt om OL i Kina.

Les mer om

  1. Vintersport