Johaug om graviditetsspørsmål: – En fjær har blitt til ti høns

TRYVANN (VG) Nylig fortalte Therese Johaug (33) at hun vurderer å prøve å bli mamma etter OL til vinteren. Det har fått oppmerksomhet i flere norske og utenlandske medier.

ÅPEN: Therese Johaug avbildet etter å ha vunnet Tryvann opp.

– En fjær har blitt til ti høns, forteller Johaug til VG og ler.

Under høydeoppholdet i Italia tidligere i måneden bekreftet 33-åringen overfor TV 2 at hun kan komme til å ta pause fra langrenn neste år og forsøke å få barn.

Etter å ha vunnet en rulleskikonkurranse fra Årnes til toppen av Tryvannstårnet torsdag kveld, fikk Johaug nye spørsmål fra mediene om vurderingen.

– Jeg tar OL først og så får vi se hva fremtiden bringer, forteller hun med et smil.

PROFILER: Marit Bjørgen og Therese Johaug snakket med noen norske medier etter torsdagens rulleskirenn.

– Naturlig å tenke

VG spurte samtidig om hun syns det er greit at en så privat sak omtales, noe også manager Jørn Ernst forsikret er greit. Han var selv til stede torsdag kveld.

I dialog med VG forteller manageren at langrennsstjernen håndterer spørsmålene om graviditet på en god måte.

– I den alderen hun er nå, er det naturlig å tenke de tankene, konstaterer han.

Men først skal Johaug uansett gjennomføre en ny sesong, hvor jakten på hennes første individuelle OL-gull er det soleklare målet. De olympiske lekene arrangeres i Kina i februar.

– Det blir veldig spennende. Nå er det jo et individuelt OL-gull som er det store målet. Det ser ut som at hun er i god rute til det. Hvis det ikke skulle skje noe uforutsett, bør hun være i nærheten av å klare det, sier Ernst og ler.

– Hun bør ha en mulighet?

– He-he. Hun bør ha en mulighet, ja.

STERKEST AV ALLE: Johaug gikk i mål som nummer én.

Fortsatt stor motivasjon

Det er 14 år siden Johaug mesterskapsdebuterte med bronsemedalje på tremilen i Sapporo. Siden mesterskapet i Japan har hun blant annet tatt 14 VM-gull og et stafettgull i Vancouver-OL.

Til tross for at merittlisten inneholder en rekke andre bragder, beskrives hun som bedre enn noen gang. Parallelt har hun tjent mer penger enn de fleste i bransjen.

Etter å ha vunnet det 10,3 kilometer rulleskirennet opp til Tryvannstårnet, forklarer hun hvorfor det indre drivet likevel er så stort som det er.

– Mye tror jeg kommer fra at jeg henter mye motivasjon fra å være ute, trene og hele tiden prøve å utvikle meg. Jeg vil bli bedre. Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å gjøre det. Det er det som er så artig med idretten vi gjør, at du hele tiden kan finne ting du kan bli bedre på og forsterke. Jeg blir trigget av konkurranser og utvikling, forteller Johaug.