Opplysninger til VG: Amundsen stafettvraket – har forlatt VM-leiren

PLANICA (VG) Harald Østberg Amundsen (24) er fersk sølvvinner på 15 kilometer fristil og ble spådd å få gå en etappe på fredagens stafett. Det får han ikke. Det gjør heller ikke Sjur Røthe.

VRAKET: Harald Østberg Amundsen, her avbildet i forbindelse med onsdagens 15 kilometer i fristil.

Ifølge VGs opplysninger har nemlig stortalentet allerede forlatt Norges VM-leir og er dermed vraket til stafetten.

Stikk i strid med spådommene fra ekspertene.

Viaplay-duoen Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug var overbevist om at Amundsen skulle få sjansen på stafetten etter sølvet.

De lanserte følgende norske lag: Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg, Harald Østberg Amundsen og Johannes Høsflot Klæbo.

Slik blir det ikke.

– Han tok VM-sølv og ville vært et sikkert kort på tredjeetappen. Med bakgrunn i de siste helgene før VM og at han tok sølv bare fem sekunder bak Krüger, så hadde han fortjent det. Men Norge kunne stilt to sterke lag. Det viser hvor vanskelig dette er. Uansett hvem som velges, så blir noen skuffet, sier Dyrhaug til VG torsdag morgen.

Ifølge VGs opplysninger er også Sjur Røthe vraket til stafetten.

Vossingen har en bronse fra 30 kilometer med skibytte og en sjetteplass på 15 kilometer fristil. Inn kommer Hans Christer Holund, fersk på bronsevinner på 15 kilometer fristil.

MEDALJEVINNERE: Harald Østberg Amundsen (venstre) kan glise for VM-sølv på gårsdagens 15 kilometer. Han ble bare slått av Simen Hegstad Krüger (midten) og Hans Christer Holund (høyre).

Amundsen har ikke besvart VGs henvendelser torsdag morgen og formiddag. Det har heller ikke langrennssjef Espen Bjervig.

Ifølge VGs opplysninger står det mellom Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Erik Valnes på den ene stafettetappen.

Ellers er det Pål Golberg, dobbelt gullvinner Krüger og Johannes Høsflot Klæbo som går de tre siste etappene.

Til helgen er det svært viktige konkurranser i Skandinavisk cup i Latvia. Vinneren sammenlagt etter tre konkurranser der sikrer seg personlig friplass i verdenscupen resten av sesongen og starten av den neste.

VG har vært i kontakt med Gunãrs Ikaunieks hos Skandinavisk cup-arrangøren. Han bekrefter at Amundsen er påmeldt rennene der til helgen.

PS: Hele laget presenteres torsdag ettermiddag etter at damene har gått sin stafett.