Johaug overrasket – økte i sammendraget med sterk prolog

Therese Johaug overrasket i sprintprologen lørdag.

Therese Johaug gikk en sterk prolog lørdag.

Johaug åpnet lørdagens sprint sterkt med en 10.-plass på prologen i Tour de Ski. Med det økte hun sammenlagtledelsen før utslagsrundene starter senere på dagen.

31-åringens plassering medførte at hun nå har rundt 21 sekunder ned til Ingvild Flugstad Østberg i Tour de Ski-sammendraget før utslagsrundene finner sted. Også avstanden ned til svenske Ebba Andersson økte.

Samtlige norske videre

Johaug var i mål 3,41 sekunder bak Jessica Diggins som var raskest på prologen. Østberg ble nummer 16, mens Andersson måtte ta til takke med 27.-plass.

– Det er Therese Johaug som har kommet aller, aller best ut av denne prologen. Det er oppsiktsvekkende, sa NRK-kommentator Jann Post.

Samtlige norske utøvere er videre til utslagsrundene. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble beste nordmann med en 7.-plass, mens Tiril Udnes Weng fulgte to plasser bak.

Anne Kjersti Kalvaa ble nummer 13, og Heidi Weng ble nummer 18. Ragnhild Haga endte på 20.-plass, mens Magni Smedås kom på 28.-plass. Kari Øyre Slind var ikke blant de 44 som startet i Italia.

Charlotte Kalla klarte ikke å kvalifisere seg. Svensken har ikke fått det til å klaffe i årets Tour de Ski.

Suveren Klæbo

Ingen klarte å gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo på herrenes prolog.

Klæbo leverte en knallsterk avslutning og var hele 5,96 sekunder foran Federico Pellegrino som ble nummer to. Pål Golberg fulgte opp med en tredjeplass.

Johannes Høsflot Klæbo var best på prologen.

Før lørdagens sprint hadde Klæbo 18 sekunder opp til Aleksandr Bolsjunov i sammendraget, noe som innebærer at trønderen er avhengig av en sterk prestasjon hvis han skal utfordre russeren i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski, som avsluttes søndag.

Bolsjunov var 7,11 sekunder bak Klæbo og ble nummer fem. Sergej Ustjugov er nummer tre i sammendraget og endte på 4.-plass på prologen.

Samtlige nordmenn bortsett fra Hans Christer Holund avanserte til utslagsrundene. Jan Thomas Jenssen endte på 15.-plass, mens Simen Hegstad Krüger endte fire plasser bak. Sjur Røthe ble nummer 26.