Langrenn

Falla er vinner av sprintcupen etter Nilsson-sykdom

Stina Nilsson har blitt syk og mister verdenscupavslutningen i langrenn i Falun kommende helg. Dermed har Maiken Caspersen Falla vunnet sprintcupen.

Maiken Caspersen Falla vant sprintcupen.
  • NTB

Det er svenske Aftonbladet som onsdag melder at Nilsson går glipp av kommende helgs avslutningsrenn på hjemmebane på grunn av en forkjølelse.

Falla vant verdenscupsprinten i Drammen forrige onsdag, mens Nilsson ble nummer to. Med den seieren er Falla 48 poeng foran Nilsson i kampen om sammenlagtseieren i sprintcupen når kun ett sprintrenn gjenstår.

Avslutningsrennet i Falun går kommende fredag. Der ligger kun 50 sprintpoeng i potten. Mye tyder dermed på at Falla uansett ville ha vunnet den gjeve sprintkula.

Les også

Norge la inn protest mot USA - fikk medalje

Nilsson ga opp

Det gikk også Nilsson langt i å innrømme etter rennet i Drammen.

– Det er bare å gratulere. Det kjennes ut som om Maiken har vunnet cupen nå, sa hun til NTB da.

Falla ville derimot ikke ta noe for gitt.

– Det er ikke avgjort, da måtte jeg jo hatt et forsprang på over 50 poeng. Men jeg har veldig lyst til å vinne den kula, sa hun.

Nå kan den norske sprintdronningen feire sin tredje strake seier i sammenlagtseier allerede før hun går til start i Falun.

Les også

Tabbe ødela alt for Skarstein: – Det er så irriterende

Pallplass på pallplass

I OL i Pyeongchang endte duellen mellom Falla og Nilsson med svensk seier. Nilsson ble olympisk mester, mens Falla tok sølvet.

Falla har vært på pallen i samtlige sprintrenn denne sesongen med ett unntak. I Ruka ble hun offer for en solid norsk smørebom og gikk ikke videre fra prologen.

Nilsson erstattes av Linn Sömskar i den svenske troppen til kommende helgs renn i Falun.

Verdenscupavslutningen i den svenske skimetropolen avvikles som en såkalt minitour. Fredagens sprint etterfølges av en 10 kilometer i klassisk stil lørdag, før det hele avrundes med skøytejaktstart over samme distanse søndag.