Skijentene: - Vi savner jo Therese

Savnet av Therese Johaug i den norske skileiren er stort.

Marit Bjørgen, til høyre, på veitil godolen til dagens treningsøkt på isbreen i italienske Val Senales.

Marit Bjørgen hadde sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen pressekonferansen i Val Senales i Italia mandag ettermiddag.

Det var naturligvis spørsmål om Therese Johaug og hennes dopingsak under den korte fellesseansen med de mest profilerte løperne.

Les også

Charlotte Kalla: - Det som har skjedd i Norge, er mye større enn vi kan forestille oss

— Vi skjønner jo at det er noen andre saker som er oppe i vinden om dagen. Er det ingen som vil vite om hvordan formen min er, da? spurte Ingvild Flugstad Østberg.

— Vi savner jo Therese, så det merkes jo. Men vi fokuserer på jobben vi skal gjøre for at vi skal gå fort senere i sesongen, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Kan ikke være sikker på noe

— Det er en god venninne som ikke er med på tur. Vi bryr oss om henne. Men det er godt å ha fokus på det å trene og ikke det som har skjedd hjemme, sa Bjørgen.

Les også

Denne grafen viser hvor ille det står til i skiforbundet

På spørsmål om det som skjedde Johaug også kunne ha skjedd dem, var løperne litt mer motvillige til å svare.

— Det er veldig hypotetisk, så jeg har ikke lyst til å svare på det. Det er en veldig personlig sak, mitt forhold til min lege, sa Jacobsen.

— Det er ingenting man kan være sikker på her i verden. Men spørsmålet er veldig hypotetisk, sa sprinteren Maiken Caspersen Falla.

Vil ikke svare på forholdet til legen

Også landslagsjentene forstår at spørsmålene om de to dopingsakene kommer opp. Blant annet ble de spurt om hva slags forhold de nå hadde til sine leger, etter at legene har fått skylda i både Johaug- og Sundby-saken.

— Jeg tenker at hvordan mitt forhold er til min lege er en personlig sak. Man kan ikke kreve at jeg skal uttale meg om det. Det velger jeg å holde privat, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Nettopp spørsmålene om tillit til legene er en av tingene skiforbundet nå har gjort noe med. Som en følge av de to sakene har de nå ansatt en sjeflege, Petter Olberg, som skal ha overordnet ansvar for langrenn.

— Alltid har det medisinske ansvaret ligget på hver laglege. Sånn vil det fortsatt være, men nå har vi fått en sjeflege som skal ha det overordnede ansvaret, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Aftenposten.

(NTB)