Langrenn

Petter Northug spurtet til suveren seier i Sandnes

Petter Northug var suveren på oppløpssiden, men ønsket heller etter fredagens øvelse å snakke med pressen.

Petter Northug var helt suveren i spurten og vant fellesstarten som han ville, men han ønsket ikke å stille opp for pressen etter sin seier.
  • Svein Hagen

Han ruslet opp bakkene på Lysebotn opp torsdag, freda kveld var han tilbake i storslag og satte alle konkurrentene til side på oppløpet. Og i det hele tatt virket han til være i strålende humør. Men til den ventende pressen kom han ikke, nok en gang tok han bakveien vekk fra rampelyset.

KONGEN: Populære Petter Northug hilste på publikum i Sandnes.

Men til stevnets speaker ga han noen kjappe kommentarer etter løpet, og han sa blant annet at det var på sykkelturen med Alexander Kristoff tidligere på dagen han hadde lagt opp taktikken til kveldens fellesstart. Han benyttet også anledningen til å rose det fantastiske publikumet som danner rammen rundt Blinkfestivalen.

Les også

Aldri tapt en spurt: Ingen holdt følge med Barbro Kvåle

Var helt utilnærmelig

Han var hele tiden våken på de siste rundene og det hele ble nærmest lagt i hendene på Northug da han kom inn på oppløpet helt oppe på andreplass. Innover mot mål var han helt utilnærmelig, til en gedigen applaus fra de mange tusen tilskuerne som kranset løypene.

På plassen etter Petter Northug kom Sindre Sætre Hammerlund, mens finske Martti Jyhae ble nummer tre. Fjorårets sprintvinner Sondre Turvoll Fossli endte som nummer fire.

En som virkelig også var med på å sette publikum i ekstase i Sandnes sentrum var Øystein «Pølsa» Pettersen. Denne gangen var han godt med lenge, men med stavproblemer og et fall etter et sammenstøt med en finne, resulterte i at han ikke kunne være med å kjempe i teten.

Les også

  1. Her sykler to superstjerner

  2. Se blinkskuddene fra styrkeprøven i Lysebotn

  3. Northug ruslet i mål og forsvant uten å snakke med noen

Måtte ha straffetrening

— Etter det fallet var det jo tid for litt show, og mens jeg lå nede var det bare å gå i gang med noen push-ups. Måtte jo rett og slett ta litt straffetrening etter som jeg gikk på trynet, sier han.

Han legger ikke skjul på at han er snar med å finne gode muligheter til å få trene, selv om han ligger og kravler på asfalten.

— Jeg må jo gi noe tilbake til et så fantastisk publikum som vi har i Sandnes. Her er det like kjekt å gå hver enste gang, nå får jeg bare satse på å slå tilbake på sprinten i morgen, understreker en autografskrivende Øystein Pettersen.

Les mer om

  1. Øystein Pettersen
  2. Petter Northug