I dag går brødrene Northug sammen for NM-gull

NM del to starter med lagsprint i ettermiddag. Sjekk hele programmet her!

STERKT LAG: Even og Petter Northug skal forsvare Strindheims ære i dagens lagsprint i NM. Her fra trening i Trondheim i fjor sommer.

Langrennssesongen nærmer seg slutten, og i dag starter NM del to i Alta med lagsprint. Der finner vi flere interessante momenter.

Landslagsløper og OL-vinner på stafett, Didrik Tønseth, er vraket fra Byåsens førstelag i lagsprinten friteknikk. Der går melhusbyggen Fredrik Riseth sammen med OL-kometen Johannes Høsflot Klæbo. Tønseth danner i stedet par med Fredriks bror, Martin Riseth, på Byåsen 2.

SKYVER TØNSETH UT: Fredrik Riseth skal gå sammen med Johannes Høsflot Klæbo på Byåsens førstelag i dagens lagsprint i Alta.

Et mer stjernepreget brødrepar går sammen i Strindheim, der Even og Petter Northug er påmeldt på førstelaget.

Det blir imidlertid ingen ren duell mellom eldstebror Northug og Klæbo, siden det er yngstebror Even som går ankeretappen for Strindheim.

På Tydals lag skal Niklas Dyrhaug gå andreetappen etter Magnus Stensås.

Emil Iversen skulle ha gått ankeretappen for Varden Meråker, men har trukket seg.

Les også

Den norske skistjernen: – Jeg glemmer å ta vare på meg selv

Også utenfor Trøndelags grenser er det gode navn påmeldt til sprinten i Alta. Sjur Røthe skal sammen med Vebjørn Turtveit forsvare Voss sine medaljesjanser.

Mye spenning er knyttet til hjemmehåpet Finn Hågen Krogh som skal jakte edelt metall på egne trakter. Tverrelvdalen-løperen skal gå ut i førsteetappe før Petter Eliassen.

På kvinnesiden er det fremdeles ikke klart om dette er begynnelsen på slutten for Marit Bjørgens enorme karriere i skisporet. Bjørgen skal ikke gå torsdagens sprint, som likevel er spekket med stjerner.

Heidi Weng skal gå andre etappe etter Martine Ek Hagen for BUL, mens Maiken Caspersen Falla går etter Anikken Gjerde Alnæs for Gjerdrum. Ingvild Flugstad Østberg går også ankeretappen etter Tuva Bakkemo på Gjøviks lag.

Les også

Norsk langrennsprofil legger opp

Også på kvinnesiden er det duket for et søskenlag, der Kari og Silje Øyre Slind går for Oppdal. For Nes går også Tiril og Lotta Udnes Weng.

Flest lag har Bækkelaget på herresiden med tre lag hver. Lillehammer, Strindheim og vertene fra Alta har like mange på kvinnesiden.

Det er i det hele tatt god grunn til å få med seg torsdagens sprint, som begynner klokken 13.25, med den første av kvinnenes to semifinaler, med finale klokken 16. På herresiden skal tre semifinaleheat gjennomføres, med finale klokken 16.45.