Langrenn

Sundby planlegger McDonalds-besøk

Midt mellom treningsøktene i Oberstdorf har Tour de Ski-leder Martin Johnsrud tenkt å kose seg med usunn kost for alle pengene.

Martin Johnsrud har tenkt å spise burger på McDonalds på hviledagen i Tour de Ski mandag.

— Det ryktes om en Mac'ern i Oberstdorf som jeg garantert skal besøke. Da blir det avveksling fra pasta og schnitzel. Det gleder jeg meg til. Det er akkurat riktig mat da, for det er viktig å kose seg, sa Sundby etter søndagens jaktstart i fri teknikk.

31-åringen kom som ventet i mål i ensom majestet og stiler stødig mot sin tredje sammenlagtseier i Tour de Ski på rad.

Ingen virker i nærheten av å matche hans kapasitet for tiden.

  • SETT DENNE? Interessen for langrenn stuper i Europa (betalsak)

Dupp

Etter søndagens løp satte han seg inn i bilen for å kjøre de rundt 16 milene fra Lenzerheide i Sveits til Oberstdorf i Tyskland.

Da var planen å ta seg en dupp underveis om han fikk til det. Sundby forteller at det ikke er lett å få tilstrekkelig med søvn i løpet av de hektiske skidagene i Mellom-Europa.

— Jeg får en fire-fem timer om natta, men jeg sover dårlig under Tour de Ski. Du blir liggende å tenke på dagen som kommer. Jeg er konstant urolig, og akkurat det trives jeg veldig godt med, sa Sundby.

Skjerpet

Maskinen fra Oslo vest er kjent som en detaljfrik, og Touren skiller seg ikke ut i så måte. Det er alltids noe han bli bedre på.

— Når jeg ikke har optimale dager, så skjerper jeg meg de neste timene og døgnet for å bli enda råere på de tingene som jeg kan bli bedre på.

- Hva gjør du på hviledagen?

— Det er viktig å kose seg litt, finne roen. Touren har begynt å sette seg, og det er all right å se. Topp fem-seks-sju er satt, og jeg tror de kommer til å være der. Da er det bare å dele ut plasseringer etter hvert.

I løpet av dagen skal også Sundby ha et par rolige treningsøkter. Trening er ikke noe den mannen slurver unna med lett hjerte.

- I henhold til planen, hvordan ligger du an i ditt eget hode etter de tre første dagene?

— Ett og et halvt minutt foran.

Det er akkurat den tiden han har ned til mister Petter Northug. (©NTB)

Les også

  1. FIS-toppene skal diskutere endringer etter slakt av Tour de Ski-reglene

  2. Interessen for langrenn stuper i Europa

  3. Samarbeidsbråket mellom Northug og Tønseth blir trolig tema i kveld

  4. Johaug hevder hun ikke er overrasket

Les mer om

  1. Martin Johnsrud Sundby