Langrenn

Ansatt i Nye Høyder og ønsket av Northug

Eirik Myhr Nossum er fortsatt tilknyttet selskapet som saksøker skistjernen.

northugnossum.jpg
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Kaoset rundt Petter Northug fortsetter og nådde mandag en foreløpig topp da det ble kjent at selskapet Nye Høyder, som organiserte skistjernens støtteapparat sist vinter, har stevnet Northug. De krever erstatning etter at 28-åringen sa opp kontrakten med dem to år før den løp ut.

— Ikke kommet med tilbud

Konflikten med Nye Høyder kommer på toppen av all støyen den siste tiden. Fylleskandalen, hvor det vil bli rettssak om kort tid, og uenighetene med skiforbundet om en ny representasjonsavtale er årsaker til de gjentatte ikke-sportslige medieoppslagene, i tillegg til den kontroversielle bokutgivelsen.

Les også

Northug ble kretsmester på 5.000 meter løping

Slik adressa.no forstår saken har Northug og hans team ikke kommet med noe tilbud om økonomisk kompenasjon til Nye Høyder etter at den tre år lange kontrakten ble avbrutt i vår.Det har, etter hva adressa.no kjenner til, i flere måneder vært klart hos personer som er tett på prosessen at konflikten ville bli sendt til retten.

Ønsket som skitester

Etter Northugs fyllekjøring 4. mai ble det kjent at skistjernens hovedsponsor Coop krevde at samarbeidet med Nye Høyder skulle avsluttes, dersom matvarekjeden skulle fortsette samarbeidet med Northug. Både Are Sørum Langås og John Northug gikk ut av Nye Høyder etter at avtalen opphørte. Begge to er blant skistjernens aller nærmeste støttespillere nå.

Les også

- Northug har ikke tilbudt Nye Høyder én krone

Mannen som har vært Northugs høyre hånd i en årrekke, Eirik Myhr Nossum, er fortsatt ansatt i selskapet. Myhr Nossum var Northugs personlige trener inntil i vår, men overlot den posisjonen til Stig Rune Kveen etter sesongslutt.Overfor adressa.no bekrefter Myhr Nossum at han er blitt forespurt av Northug-teamet om å bli med som skitester kommende sesong. I tillegg til stillingen i Nye Høyder gikk Myhr Nossum nylig inn som daglig leder og trener i Lyn Ski.

Selve søksmålet vil den tidligere Northug-treneren ikke kommentere.

Kjenner ikke konflikten

— Det er ikke min oppgave å gjøre, det får du ta med Lars (Christian Engen, daglig leder i Nye Høyder). Jeg har ingen kjennskap til den saken, sier han til adressa.no.

Myhr Nossum sier at han ikke har pratet med Petter Northug på lang tid.

— Jeg har fått en forespørsel om å teste ski, men det må vi komme tilbake til. Det vil vise seg om det passer slik at jeg kan bli med. Petter er opptatt med å trene og jeg er opptatt med mitt, sier han til adressa.no.

Fast skitester i suksessårene

Mens Northug fortsatt var en del av landslaget, var Myhr Nossum med som Northugs skitester og sjåfør både i Tour de Ski og i mesterskap. Deretter ble han Strindheim-løperens personlige trener, da Northug brøt med landslaget.

— Det er ei stund siden jeg ble spurt om å bli med også denne sesongen. Avtalen er at vi skal se på det når sesongen nærmer seg, sier Eirik Myhr Nossum.

Nye Høyder-leder Lars Christian Engen har ikke besvart henvendelsene fra adressa.no tirsdag. Petter Northugs manager Are Sørum Langås vil ikke kommentere saken og henviser til advokat Ola Haugen. Advokaten har ikke besvart adressa.nos henvendelser.

Les også

  1. Northug skal konkurrere én gang før sesongstart

  2. Jacobsen fratatt førerkortet: - Føler meg ikke kjempekriminell

Les mer om

  1. Petter Northug