Langrenn

Norges seiersrekke brutt: Svenske knuste de norske jentene i spurten

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg greide ikke å hamle opp med Stina Nilsson.

VANT: Stina Nilsson var best på spinten i Davos.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Stina Nilsson kom som en kanon på oppløpet i sprintfinalen i Davos. Med en glimrende spurt distanserte hun Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire.

Det er første gang denne sesongen at en nordmann ikke står på toppen av seierspallen i verdenscupen. For Sverige var det en gledelig opptur etter en tung sesongstart.

Les også

Italiener spurtslo nordmennene i sprintfinalen

— Jeg er veldig glad. Jeg hadde ikke trodd dette skulle skje for en uke siden, da jeg var syk, sier Nilsson i det offisielle intervjuet med arrangøren.

Nilsson tok sølv på den klassiske sprinten under VM i Falun tidligere i år, og hun har to andreplasser i verdenscupen denne sesongen. Den svenske langrnensyndlingen har fått tilnavnet «Silver-Stina».Søndagens sprintseier var hennes første i verdenscupen.

- Gleder meg på Sveriges vegne

— Vi har dominert mye, både i går og tidligere i sesongen. Selvfølgelig vil ikke jeg være den som gjør det sunt for sporten, men hun fortjente å vinne i dag. Det gir motivasjon for det svenske laget og kanskje for de andre nasjonene også. Stort sett er jeg nok ikke den eneste nordmannen som gleder meg på Sveriges vegne i dag, sier Falla til NTB.

I den første semifinalen var det tre nordmenn. Østberg, Falla og Heidi Weng tok de tre første plassene. Wengs tid var imidlertid ikke god nok til finaleplass.

I den andre semifinalen gikk Jacobsen over målstreken som nummer to, bare bak Nilsson. Sophie Caldwell og Hanna Falk gikk videre på tid.

  • MINUTT FOR MINUTT: Vi fulgte sprinten direkte

Johaug røk ut

Allerede fra kvartfinalen tegnet det til å bli en ny, god dag for de norske sprintejentene. Therese Johaug ble slått ut, men resten av de norske kvartfinalerepresentantene tok seg videre.

Østberg og Weng gikk videre fra det første heatet. I Johaugs heat hadde Falla få problemer med å avansere til semifinalen. Også Kathrine Harsem og Jacobsen sikret semifinalebillett.

Les også

  1. Therese Johaug ydmyket Weng: – Det er lekestue!

  2. FIS-topp frykter at dette kartet blir enda gråere