Langrenn

Norsk stortalent (18) knuste stjernene i spurten

Terrengsyklisten Helene Marie Fossesholm (18) gjorde kort prosess med Maiken Caspersen Falla og flere andre eliteutøver i fellstarten i Blinkfestivalen.

Junioren Helene Marie Fossesholm strekkere hendene i været etter å ha vunnet fellesstarten for kvinner i Blinkfestivalen. SVEIN HAGEN

 • Svein Hagen

SANDNES: Helene Marie Fossesholm viste seg fram tidlig i løpet og vant den første innlagte spurten overbevisende.

Og hun viste på den andre at det slett ikke var noen tilfeldighet.

– Jeg kjente allerede under oppvarmingen at dette kunne gå veldig bra. Og kroppen svarte virkelig godt da jeg satte i gang også. Det var heller ikke noen problem for meg å vinne de to første innlagte spurten, smiler en overraskende vinner like etter løpet.

Hun lå hele tiden helt framme i teten, selv om mye av grovarbeidet ble gjort av Ingvild Flugstad Østberg underveis.

Les også

I 2016 ble Blinkfestivalen anmeldt til likestillingsombudet. Nå har den tatt grep, selv om det fortsatt ikke er helt likt.

– Sparte meg på den siste spurten

Helene Marie Fossesholm mener selv hun også kunne tatt hjem den tredje spurtprisen underveis, men valgte å la andre ta seg av den.

– Jeg ville ikke bruke alle kreftene underveis, og sparte litt krutt ved ikke å tråkke til på den innlaget spurten også. Jeg ville jo ha noe ekstra igjen når det dro seg til mot slutten, forkaler hun.

– Og det funket jo helt perfekt. Det var rett og slett herlig å gå over målstreken som vinner her i Sandnes. Det er jo et eventyr for oss å gå disse rundene når det er stappfullt av folk langs hele løypen. Sandnes kan virkelig det med å arrangere rulleskirenn om sommeren, sier juniortalentet.

Helene Marie Fossesholm viste seg fram underveis i løpet og vant også to innlagte spurtpriser. SVEIN HAGEN

Skal sykle VM i terrengsykling

Som den nærmeste tiden bytter ut rulleskiene med terrengsykkelen. Hun stiller nemlig til start i junior-VM i slutten av august.

– Nå blir hovedprioriteten terrengsykling og forberedelser mot VM, men det blir nok noen restitusjonsøker på rulleskiene også, understreker hun.

Allerede i morgen er hun i gang igjen i seniorklassen, da på sprintøvelsen.

– Håper jo å hamle opp med de beste også der. Det hadde vært kjekt å kunne kjempe om en topplassering i den grenen også, sier Helene Marie Fossesholm.

Les også

Blinkfestivalen signerer internasjonal storavtale om TV-rettigheter: – Betyr veldig mye

Maiken Caspersen Falla, i midten, nådde ikke opp i spurten mot Helene Marie Fossesholm, til høyre, og toeren Anastasia Sedova. SVEIN HAGEN

Maiken Caspersen Falla var litt irritert

Maiken Caspersen Falla vant tilsvarende øvelse i Blinkfestivalen i fjor og var for mange den naturlige favoritten i år også.

Men hun klarte ikke å nå helt opp i spurten og ble nummer tre. På andreplass kom russiske Anastasia Sedova.

– Mye skal klaffe for å vinne her i Sandnes, og jeg er slett ikke misfornøyd med å bli nummer tre. Helene Marie Fossesholm er jo midt i terrengsesongen og er jo i veldig god form, forklarer hun.

Fjorårsvinneren var derimot ikke så fornøyd med at hun var plassert så langt bak i startfeltet. Det betydde at hun måtte bruke flere runder på å komme seg fram til teten.

– Som vinner i fjor burde arrangørene helt klart plassert meg i fremste rekke, men det er vel FIS-poeng som avgjør akkurat det. Jeg får ta det igjen på sprinten i morgen, sier hun.

Les mer om

 1. Blinkfestivalen
 2. Maiken Caspersen Falla

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  I vinter vil supertalentet måle krefter med Johaug. Men først legger hun langrennsskiene bort.

 2. LANGRENN

  Maiken Caspersen Falla måtte se seg spurtslått

 3. SPORT

  Hun er et av Norges største langrennstalenter. Nå har hun tatt VM-bronse – på sykkel

 4. LANGRENN

  Norges nye supertalent: – Foreldrene skal pushe ungene sine litt

 5. LANGRENN

  Therese Johaug tok nok et NM-gull. Etterpå hyllet hun det 18 år gamle talentets bragd.

 6. LANGRENN

  Rutine slo ungt pågangsmot: Falla med nok en Blink-seier