Kritisk til måten Coop bruker Northug på

Landslagsløper Didrik Tønseth tror bakspillerne er sentral i kravene mot skiforbundet.

I godt slag: Didrik Tønseth har trent godt og holdt seg frisk i sommer og høst. Han spås en stor sesong i langrennssporet.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
Petter Northug inngikk avtale med Coop i 2013. Den innebærer blant annet at han må stille opp for matvaregigaten i ulike sammenhenger.

MERÅKER: De siste dagene har meningene om den betente Northug-saken sivet ut fra landslagsmiljøet. Astrid Uhrenholdt Jacobsen utdypet sin kritikk mot skistjernen under kvinnelandslagets pressetreff på Hafjell onsdag. Therese Johaug mente det var helt riktig av lagvenninnen å uttrykke sin mening.

Petter Northug inngikk avtale med Coop i 2013. Den innebærer blant annet at han må stille opp for matvaregigaten i ulike sammenhenger.

Også Marit Bjørgen har lagt frem sitt syn på saken. Til Adresseavisen gjør hun det klart at hun er opptatt av fellesskapstanken og det skiforbundet står for.

— Petter gir litt katta

Torsdag møtte herrelandslaget pressen under sin samling i Meråker. Didrik Tønseth, verdensmester på stafett sammen med Northug i Falun sist vinter, er den som spås størst fremgang kommende sesong. Han har levert fremragende på konkurranser i sommer og høst og har holdt seg frisk og skadefri.

24-åringen fra Byåsen er kritisk til måten Northugs hovedsponsor Coop bruker skistjernen på. Han tror det er bakspillerne som i større grad enn Northug selv presser på for å nå gjennom med sine krav til skiforbundet.

— De takket jo ja til avtalen i fjor. Det virker som Petter gir litt katta, at det er de bak som skal ha mer, sier Tønseth til Adresseavisen.

Les også

Falla dropper Tour de Ski etter Bjørgen-råd

Havregryn og koteletter

Han fortsetter:

— Mitt inntrykk er at Petter ikke har engasjert seg så mye. Jeg synes jeg bare ser ham på reklamene. Hvis planen var å selge havregryn, og så selger du koteletter og pølse på TV-en hele sommeren og høsten, så går det ikke helt som planlagt. Jeg er ingen PR-ekspert, men synes ikke det er god bruk av Petter. Det blir som om du skal selge frukt og grønt, og så ender du opp med å selge godteri.

— Hvis du har verdens beste idrettsutøver, så ville jeg ikke ha brukt ham til å grille pølse hele sommeren. Pølsesalget går sikkert til værs, men det er ingen fordel for skiløpere og folk flest, sier Tønseth.

- Bra at han utfordrer

- Synes du det er bra at Petter Northug utfordrer landslagsmodellen?

— Ja, alt trenger å utfordres. Jeg vet ikke om jeg hadde utfordret det området han gjør, men det er bra å utfordre alt. Da går det fremover.

- Mener du Northug bør få gjennomslag for sine ønsker?

— Han kan få det samme som i fjor. De takket jo ja da.

Fortsatt er det ingen avklaring i striden mellom skiforbundet og Northug. Partene møttes sist fredag. I en pressemelding i etterkant av møtet gikk det frem at det kan ta noen tid før saken blir avklart.

Adresseavisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.