Langrenn

- Hun kunne blitt veldig god i fotball

Ingvild Flugstad Østberg (25) leder sensasjonelt Tour de Ski. Men langrennsløperen kunne også fått en stor fotballkarriere.

Ingvild Flugstad Østberg kunne like gjerne ha blitt fotballspiller.
  • Erlend Nesje
    Journalist

OBERSTDORF (Aftenposten): — Jeg sier ikke nei om jeg blir spurt om å spille i førstedivisjon, sa Ingvild Flugstad Østberg i et intervju med Aftenposten i oktober.

I fjor spilte 25-åringen én kamp for Raufoss' kvinnelag, som rykket opp til førstedivisjon. Og dersom hun får spørsmålet av Raufoss-trener Pål Strand om hun kan bidra, blir svaret positivt.

Men Pål Strand har ikke langrennsløperen med i sine planer i 2016-sesongen.

— Hun er ikke med i mine planer nå. Det blir feil for min del også, når folk ikke trener med oss blir det galt. Og nivået begynner å bli såpass bra at de som skal spille kamper må spille fotball regelmessig. Men hvis Ingvild vil bidra er hun hjertelig velkommen med på våre treninger. Vi har lag både i førstedivisjon og tredjedivisjon. Det er mulig å spille i tredjedivisjon også, sier Strand til Aftenposten.

  • SETT DENNE? Langrennsprofil: - Jeg så ikke faresignalene

"Ikke så verst teknisk"

Den tidligere Lillestrøm-helten så Ingvild Flugstad Østberg i aksjon på fotballbanen for fem år siden. Pål Strand bekrefter at hun har et stort fotballtalent.

— Den store forcen er selvfølgelig løpskapasiteten, det er det ingen tvil om. Og til å være langrennsløper er hun ikke så verst teknisk. Men det er blitt litt for lite fotballtreninger på henne, og det merkes.

- Hvor god kunne hun blitt dersom hun valgte å satse kun på fotball?

— Da hadde hun vært en veldig god fotballspiller. Da jeg så henne for fem år siden syntes jeg hun var veldig god. Men ettersom hun har prioritert langrenn, som forsåvidt har virket fornuftig når en ser på resultatene, går det ut over fotballen. Man mister mye etterhvert. Det er for eksempel en litt annen type kondisjon. Det blir litt mer seige løp enn saftige og hurtige rykk.

Har fortsatt trøye nummer 29

Ingvild Flugstad Østberg står fortsatt oppført i stallen til Raufoss Fotballs damelag med trøye nummer 29 og posisjon venstre kant på midtbanen.

I Aftenposten-intervjuet i oktober fortalte den svorne Liverpool-supporteren at fotballen har betydd mye for henne. Men at hun i 18-19-årsalderen bestemte seg for å kutte ut fotball og satse alt på langrenn.

— Da trodde jeg at jeg sluttet, men så kom våren igjen. Da hadde jeg plutselig ikke sluttet likevel. Men det er blitt mindre og mindre år for år, fortalte hun.

Å kombinere de to idrettene har ikke vært lett. Det har vært enklest å være med på fotballen tidlig i sesongen, før den ordentlige langrennsoppkjøringen starter.

— Jeg har sagt til flere at dersom det går dårlig i langrennssporet denne sesongen, så skyldes det mest at det er blitt for lite fotball på meg på våren og sommeren, sa hun med et lurt glimt i øyet.

Hør årets første episode av Aftenpodden Sport her nå:

Les også

  1. Åpenhjertig Heidi Weng: - Min mentale tilstand er ikke som den skal være

  2. Sundby planlegger McDonalds-besøk

  3. Se hvem som dukket opp i Canadas støtteapparat

  4. Interessen for langrenn stuper i Europa

Les mer om

  1. Ingvild Flugstad Østberg
  2. Raufoss Fotball