Langrenn

Sørlending forslått etter massevelt

Kristiansanderen Vegard Bjerkreim Nilsen måtte ha legehjelp etter den dramatiske kvartfinalen i sprinten på Beitostølen søndag.

Vegard Bjerkreim Nilsen fikk et ublibt møte med reklameskiltet.

 • Åge Harald Drangsholt

Etter å ha levert en sterk prolog, hvor han hadde 12. beste tid, var det i kvartfinalen etterpå at dramatikken utspant seg for Sørlandets beste langrennsløper.

— Uhellet skjedde i svingen etter bakken hvor toppfarten var størst. Førstemann tryner, og nummer to kjører rett i han igjen. Jeg prøver å unngå dem, men treffer i stedet en kant og går rett i en stolpe med rompa. Hadde jeg vært en halv meter lenger fram, kunne det vært hode og nakken som traff stolpen. Slik sett hadde jeg hell i uhellet, konkluderer den tidligere Torridal-løperen.

- Bedre enn fryktet

Etterpå fikk han hjelp av en av legene til Norges Skiforbund.

— Det har gått bedre enn fryktet. Jeg er bare litt forslått, beroliger 22-åringen.

- Har du vært ute for en mer dramatisk hendelse i skiløypa?

— Nei, men det er slikt som skjer. Det var litt uheldig at det sto et reklameskilt der jeg trynet, sier Bjerkreim Nilsen som sammen med Torjus Børsheim var den som ble hardest rammet i velten.

— Skal jeg være helt ærlig kan jeg ikke se hvor lurt det er med reklameskilt i utkanten av tøffe svinger, uttalte NRK-kommentator Jann Post etter episoden.

- Jeg har fått bra med selvtillit

Like etterpå fjernet arrangøren reklameskiltet.

Bjerkreim Nilsen endte på 17. plass på fredagens 15 kilometer klassisk og på 21. plass på lørdagens 15 kilometer skøyting.

— Jeg er ganske godt fornøyd med hva jeg har levert, særlig 12. plass i prologen var bra. Jeg har fått gode svar og bra med selvtillit, sier kristiansanderen, som har slitt med sykdom i oppkjøringen til sesongen.

- Hvilke konsekvenser får fallet?

— Jeg er litt hoven på roma og nedre del av ryggen, men i dag skulle jeg hatt fri uansett, og i morgen er jeg nok tilbake i trening.

- Var litt nervøs

Hans første store mål for sesongen er skandinavisk cup i Finland 11.-13. desember, hvor han med gode prestasjoner kan legge til rette for verdenscupdeltakelse senere i vinter.

— Jeg var litt nervøs før helga, men jeg jeg har fått gode svar, og med tanke på at jeg bare har hatt tre uker med god trening, viser det at det ikke er så mye som skal til. Jeg leverte ingen toppløp, men det var likevel godt å se at det ikke var så langt opp til andreplassen, sier Bjerkreim Nilsen.

Vegard Bjerkreim Nilsen, her fra fredagens klassiske løp, var svært uheldig på søndagens sprint da han var involvert i en dramatisk velt sammen med to andre løpere på Beitostølen.

 1. Les også

  Elite og mosjonister tester lengre staver

 2. Les også

  Slik hyller idrettsstjernene Paris etter terroren

 3. Les også

  Aukland spår Beito-vinner på blanke ski

 4. Les også

  Aukland om Northug: - Petter fortjente ikke å høre at han er grådig

 5. Les også

  Ny ekstremtrening for Northug: Tre timer i myr med elleve kilos blyvest