Langrenn

Birken-leder overrasket etter kåring: – Det er stas

Nå håper sjefen at rennet blir enda større.

Over 9300 var påmeldt rennet til årets utgave.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Etter avslutningsrennet i Visma Ski Classic-sesongen i Ylläs-Levi i Finland ble «årets arrangement» kåret. En jury bestående av 300 personer fra utøversiden, trenere og representanter fra media fikk mulighet til å si hvilken skiklassiker de synes var best i sesongen 2017/2018.

Les også

Northug ble parkert i Birken-debuten – slått med 24 minutter av vinner Nygaard

Utøverne skulle blant annet vurdere løypen og forholdene rundt rennet.

Det er første gang prisen blir utdelt, og det er så nytt at daglig leder i Birkebeinerrennet, Olaf Johan Thomasgaard ikke visste at de hadde fått en tredjeplass. De havnet bare bak Marcialonga i Italia og svenske Vasaloppet.

– Siden du gjorde meg oppmerksom på det bør jeg vel kanskje kjøpe kake i morgen, sier Thomasgaard.

Etter en kjapp telefon til Vismar Ski Classics får Thomasgaard informasjon om kåringen som fant sted i nordlige Finland.

– Vi er kjempefornøyde med det. Jeg synes det er stas, fordi det er en del gode renn i Ski Classic nå. Vi vet at mange av utøverne liker løypene våre, og vi mener selv at vi er ganske gode på arrangementsbiten, sier Thomasgaard.

Les også

Nygaard håper langløp blir VM-distanse

– Få frem gleden

Han har selv gått i vinnerrennet Marcialonga, og skjønner hvorfor utøverne har stemt det frem som vinner.

– Det er sjarmerende å gå gjennom landsbyene. Birken er mye mer et skirenn, mens etter Marcialonga kan du nesten sitte i T-skjorte å drikke en øl i sola, sier Thomasgaard.

Den daglige lederen mener at Birken har sitt største potensial til å bli bedre i den brede delen av utøverne.

– Birken har kanskje hatt et image at det har vært hardt og krevende. For å vokse må vi få frem mer av gleden av å gå på ski. Det skal være 17. mai for dem som er glade i å gå på ski, sier han.

Les også

Nygaard vant Birken: – Jeg må være den første på over 90 kilo som vinner her

Vil bli større

Rennet hadde sitt foreløpige toppår i 2013, da 17.001 utøvere var påmeldt. I år var det påmeldt 9361 utøvere, og selv om det er en liten oppgang fra året før, er det et stykke unna målet.

– Vi skal jobbe oss oppover mot 12.000, da oppleves vi som bedre for utøverne. Da vi var 17.000 var det mye kø, så jeg tror det vil føles bedre med 12.000 deltagere, sier Thomasgaard.

Påmeldingen til neste år har allerede startet, og så langt er det omtrent 2500 som har plottet inn rennet i sin terminliste. Rennet er 54 kilometer og går fra Rena til Lillehammer.

Årets utgave at rinnet ble vunnet av Andreas Nygaard fra Team Santander på herresiden, og Justyna Kowalczyk på kvinnesiden.

Les mer om

  1. Birkebeinerrennet
  2. Justyna Kowalczyk