Langrenn

Johaug herjet med Kalla – vant i utklassingsstil

Therese Johaug fikk tidlig luke og vant minitouren på Lillehammer.

Therese Johaug kunne juble nok en gang.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist
  • Nicholas Bergh
    Journalist

LILLEHAMMER/OSLO: Allerede på den første runden parkerte Therese Johaug sin svenske rival Charlotte Kalla. Til slutt vant Johaug minitouren på Lillehammer i utklassingsstil.

– Det er artig å lykkes på hjemmebane. Jeg gjorde det jeg hadde bestemt meg for. Det var hardt på slutten, siden de andre så ryggen min, men jeg synes jeg løste det bra. Jeg er utrolig fornøyd med å komme på førsteplass, sier Johaug til NRK.

NRKs eksperter Fredrik Aukland og Torgeir Bjørn mente begge at Johaug hadde glatte ski. Likevel klarte ikke konkurrentene å leve med Johaug i oppoverbakkene.

– Jeg kjente det glapp enkelte ganger. Jeg sa til meg selv: «Nå har du de skiene du har. Nå må du bare gjøre det beste ut av de mulighetene du har og ikke gå og irritere deg over bakglatte ski», sier Johaug på pressekonferansen.

  • HAR DU LEST DENNE? I fjor var Johaug så langt nede at hun ville legge opp. Et testløp mot Bjørgen endret alt.

– Nå er det vi som har to på pallen!

Johaug vant 17 sekunder foran Ebba Andersson. Charlotte Kalla ble sliten på slutten og endte til slutt på fjerdeplass. Dermed knep Ingvild Flugstad Østberg tredjeplassen.

Den svenske dominansen på kvinnesiden har fått mye oppmerksomhet denne sesongen. Østberg er den første norske kvinnen som kommer på topp tre, bortsett fra Johaug.

– Det er gøy at vi lykkes som lag. Nå er det vi som har to på pallen! sier Johaug, i henvisning til at det svenske laget hadde to løpere på pallen både fredag og lørdag.

Her sikrer Ingvild Flugstad Østberg tredjeplassen på Lillehammer.

Fikk luke tidlig

Etter lørdagens renn virket det som det ville bli en ren duell om sammendraget. Kalla gikk ut 2,5 sekunder foran Johaug, men luken ble tettet allerede inne på stadion.

Rivalene gikk noen minutter samlet, men etter ca. to kilometer fikk Johaug en liten luke. Den utvidet 30-åringen fra Dalsbygda i løypens lengste motbakke.

– Da jeg gikk opp i tet, fikk jeg en liten luke. Da tenkte jeg: «Nå må jeg bare kjøre på», sier Johaug på pressekonferansen etter rennet.

Ebba Andersson imponerer stort i sesongåpningen.

Etter hver begynte nemlig Kalla å kjenne på det voldsomme tempoet. Hun ble tatt igjen av lagvenninnen Ebba Andersson. Og den svenske 21-åringen lot seg ikke be to ganger: Hun gikk rett fra Kalla, og fullførte en imponerende helg med annenplass i minitouren. Ingvild Flugstad Østberg gikk også et imponerende renn. Gjøvik-løperen passerte Kalla i den siste bakken og ble nummer tre.

– Jeg er veldig fornøyd med rennet i dag, sier Østberg.

Therese Johaug er det imidlertid ingen som kan gjøre noe med. Johaug har nå vunnet tre av tre distanserenn siden comebacket.

1. Therese Johaug

2. Ebba Andersson +16.8

3. Ingvild Flugstad Østberg +17.9

4. Charlotte Kalla +23.1

5. Krista Pärmäkoski +1.04.2

6. Stina Nilsson +1.35.4

7. Terese Stadlober +1.44.8

8. Natalia Nepryaeva +2.05.3

9. Ragnhild Haga +2.13.2

10. Sadie Bjornsen +2.21.7