Langrenn

Johan Olsson syk igjen - mister sesongstarten

Sykdom ødelegger nok en gang for svensken.

SYK IGJEN: Det har blitt mange sykdomsavbrudd på Johan Olsson gjennom karrieren. Her gisper svensken etter luft etter sin imponerende 15-kilometer i Falun-VM sist vinter. Foto: NTB SCANPIX

Johan Olsson reiser til Bruksvallarna samtidig som lagkameratene i Team Santander reiser til Italia. Sykdom ødelegger nok en gang for den populære svensken.

Han regner ikke med å kunne være tilbake i konkurranser før langløpet i Jizerska Padesatka i Tsjekkia før 10. januar. Inntil da må han bygge form og få så mange timer på ski som mulig.

— Etter å ha vært syk i åtte uker ser jeg fram til endelig å få en treningstur med ski på beina. Det skjer i Bruksvallarna, sier Olsson. Han ble tidligere i år presentert som lagkamerat med Anders og Jørgen Aukland i Team Santander, der også Tord Asle Gjerdalen er med.

Les også

  1. Dette får ski-briten igjen for det omstridte samarbeidet med Norge

  2. Svensk ekspert med stikk til Norge: - Hvor var Wengs lagvenninner?

Olsson slet med de samme problemene også i fjor. Han lå da i Bruksvallarna i seks uker og panikktrente for å komme i VM-form. Det ga en gullmedalje i Falun. I år ser det ut som om han kommer til å gjøre noe av det samme, men i og med at Vasaloppet er et stort mål, har han bedre tid på å finne godformen denne sesongen.

— I første omgang er det meningen at jeg skal være i Bruksvallarna i ti dager for å se hvordan kroppen fungerer, sier svensken.

Noen turer på ski er det blitt på ham i skitunnelen i Torsby, men det er først nå han kommer på skikkelig snø. Så lite skigåing på denne tiden av året har han aldri hatt tidligere i sin aktive karriere.

Dersom det går som planlagt og han kan komme tilbake til Jizerska Padesatka, er planen hans at han skal gå de resterende løpene i langløpscupen.

(©NTB)