Langrenn

Gråtkvalt Johaug: – Det er veldig rart at folk ikke tror på det jeg har sagt

Therese Johaug synes det er veldig rart at folk ikke tror på det hun har sagt i forbindelse med dopingsaken mot henne.

– Folk får tro det de vil. Den (min versjon) er sann. Jeg blir veldig lei meg når folk ikke tror det, sier Johaug. Stein Bjørge

 • Sindre Trygsland
 • Andreas Bakke Foss
 • Erlend Nesje

HOLMENKOLLEN: Torsdag møtte 28-åringen norsk presse for andre gang siden nyheten sprakk om at Johaug hadde testet positivt på stoffet clostebol.

I løpet av torsdag ettermiddag skal Johaug intervjues av en rekke norske medier, deriblant Aftenposten. I Holmenkollen fortalte skiyndlingen om tiden etter at den positive dopingprøven ble offentliggjort.

Les også

De grove påstandene hagler mot Johaug - nå har finnenes yndling fått nok

– De to siste ukene har vært vanvittig krevende, og vanvittig tunge. Jeg fikk livet mitt snudd på hodet på ett minutt, sier Johaugtil Aftenposten.

Hun er utestengt i to måneder av Antidoping Norge. I kjølvannet av de positive prøvene har mange uttalt seg, mange støttende, men enkelte har også stilt seg tvilende til forklaringen til Johaug og daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

Ber om å bli trodd

– Det er veldig rart at folk ikke tror på det jeg har sagt, for jeg bare vært veldig åpent og ærlig og fortalt hele historien, sier Johaug til NTB.

28-åringen var tydelig preget av den siste tids hendelser, og tok til tårene under seansen med NTB. Hun står fast på forklaringen hun presenterte da nyheten først sprakk, om at hun har null skyld i at hun er tatt for bruk av et ulovlig middel.

– Folk får tro det de vil. Den (min versjon) er sann. Jeg blir veldig lei meg når folk ikke tror det, sier en beveget Johaug.

Therese Johaug hadde med seg kjæresten Nils Jacob Hoff da hun møtte norsk presse torsdag ettermiddag. Stein Bjørge

Hun holder formen ved like, og trener jevnt og trutt selv om det har stormet rundt henne.

— Hvordan finner du krefter til å trene?

— Jeg får vanvittig mye kjærlighet fra det norske folket. Uansett hvor jeg går, eller trener, så stopper de meg og sier at «du er en ener, vi stoler på deg og støtter deg». Det er noe jeg har satt ufattelig stor pris på, forteller Johaug.

— Samtidig med familien min, venner, lagvenninner og ikke minst Nils Jakob, som jeg har kunnet støttet meg til i den perioden her, så klarer jeg faktisk å prøve så godt jeg kan i hvert fall, sier hun.

Langrennsstjernen testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Italia i september.

Les også

Skiforbundet risikerer millionutbetalinger til Therese Johaug

(for abonnenter)

— Jeg har fått enorm støtte

Saken har fått stor oppmerksomhet i både inn- og utland. FIS-president Gian Franco Kasper antydet tidligere at Johaug bør straffes hardt. Hovedpersonen selv ønsker ikke å spekulere i hvor lenge hun kan bli utstengt.

– Nei, jeg må bare forholde meg til det domsutvalget bestemmer seg for. Jeg har ikke noe annet å si, forteller hun til NTB.

Overfor NRK innrømmer Johaug at hun flere ganger har vurdert å gi seg som langrennsløper. At påkjenningen har vært enorm.

– For å være helt ærlig så har dagene vært veldig opp og ned og jeg har hatt dager der jeg har sagt at dette orker jeg ikke. Men så er det slik at innerst inne i hjertet mitt så er det dette jeg brenne for og jeg vil tilbake, sier 28-åringen til kanalen.

I ukens podcast kan du høre hvorfor en av gjestene gir sin fulle støtte til Therese Johaug:

Les mer om

 1. Therese Johaug

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Overrasket Kalla: - Jeg vil ikke tro det er sant

 2. LANGRENN

  Bjørgen: - Jeg kommer nok til å gå på ski til vinteren, men tanken har slått meg om det er verdt det

 3. LANGRENN

  Bjørgen: - Jeg kommer nok til å gå på ski til vinteren, men tanken har slått meg om det er verdt det

 4. LANGRENN

  Johaug i nytt intervju: - Når jeg våkner, står det to bokstaver i hodet mitt

 5. LANGRENN

  Johaugs grandtante gråt da hun fikk beskjeden

 6. LANGRENN

  Konkurrenten om Johaug: - Jeg tror ikke på den historien