Langrenn

Weng tok NM-gull nummer to på tre dager

Langrennsesset knuste konkurrentene med flere minutter på tremila.

Heidi Weng vant lørdagens 30 kilometer under NM del 2 i langrenn i Kilbotn lørdag.

Heidi Weng tok sesongens tredje NM-gull da hun vant tremila i Harstad i overlegen stil lørdag. Etterpå innrømmet hun at hun gjerne skulle målt krefter med Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Les også

Måtte gå tremila flere kilometer på lånte ski etter skiknekk

Bjørgen sto over den avsluttende NM-distansen som følge av sykdomsproblemene etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen, mens Johaug sliter med en betent albue. I fravær av norsk kvinnelangrenns to ledestjerner viste Heidi Weng superform på tampen av sesongen.

BUL-løperen slo sølvvinner og tremenning Martine Ek Hagen med formidable fire minutter og 47 sekunder. Ned til bronsevinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen skilte det ytterligere 40 sekunder.

Weng kunne dermed juble for vinterens tredje NM-gull. Enebakk-jenta vant fellesstarten med skibytte på Røros i februar og doblet gullfangsten med seieren på lagsprinten i Harstad torsdag.

– Tre NM-gull er ikke verst! Jeg hadde ingen individuelle NM-gull fra før, så dette er utrolig gøy. Samtidig skulle jeg ønske at Marit og Therese hadde stilt til start i dag, sa Weng til NTB.

Les også

Weng tok NM-gull nummer to på tre dager

Individuell start

Norgesmesteren ville ikke spekulere i om Bjørgen og Johaug ville fått trøbbel med å følge henne lørdag.

– Det vet jeg ikke, men for min del tror jeg det passet bra med individuell start. På alle fellesstarter går de to nevnte jentene veldig fort fra start, mens jeg egentlig liker å åpne litt mer fornuftig i mitt eget tempo, sa Weng.

Lørdag åpnet hun uansett raskere enn samtlige konkurrenter og økte hele veien. Foran neste vinter er nettopp startfarten en prioritert treningsområde for Weng.

– På kortere distanser må jeg få opp farten litt før, og det skal jeg jobbe med inn mot neste sesong, fastslo Weng.

Sterk sesong

NM-gullet i Harstad satte punktum for en sesong der Enebakk-jenta har hatt mange oppturer. Skåret i gleden er at hun ikke traff hundre prosent med formen inn mot VM i Falun.

– Det har vært en veldig bra sesong. Jeg har hatt mange pallplasser denne sesongen som jeg ikke hadde regnet med før sesongstart. VM ble litt skuffende med tanke på at jeg har vært så god både før og etter, og det er litt irriterende. Men det er ikke alltid man lykkes i mesterskap, oppsummerte Weng.

To gull og ett sølv fra helgens NM i Harstad ble uansett et fint plaster på såret.

– Det er utrolig gøy å avslutte på denne måten. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd, sa Weng, som fikk rosende omtale av blant andre langrennssjef Åge Skinstad etter maktdemonstrasjonen i Harstad.

– Hvis Heidi kunne gått skirenn hver dag hele året, hadde hun gjort det. Hun har en unik evne til å motivere seg, og selv om hun leder med mye, fortsetter hun bare å gå fort, sa han. (©NTB)

Les også

  1. Bjørgen etter bronsen: - Ikke sikkert dette var mitt siste NM

  2. Sensasjonell seier i langrenn-NM: – Dette er helt uvirkelig

  3. Sundby vant NM suverent - nå skal han gifte seg

  4. Familien Weng med mektig NM-deng