Størmer Steira blir nektet å trene med landslaget

Himalaya-tur for to måneder siden skaper fortsatt problemer.

  • Odd Inge Aas

Kristin Størmer Steira har slitt med helsen etter at hun og kjæresten Devon Kershaw var på ferietur til Nepal etter langrennssesongen.

Turen hadde absolutt sine høydepunkter. Canadiske Kershaw fridde til sin norske langrennskollega og fikk ja 6700 meter over havet.

Men turen har også skapt komplikasjoner.

– Vi nådde toppen, men veien opp til nesten 6500 meter var tøff. Det var ikke så veldig bratt, men det gikk tungt. Jeg kan ikke huske at jeg har pustet så tungt noen gang. Hvert skritt var en prøvelse, sier hun til TV 2, før hun legger til:

— Men det var en vanvittig opplevelse med den fantastiske naturen rundt meg. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme.

Parasitt

Størmer Steira fikk parasitt i magetarm-systemet. Hun vet ikke om det skyldes vann eller mat, men formen ble dårlig. Kroppen klarte ikke holde på mat eller væske.

— Jeg var en stund usikker på om jeg skulle klare å komme meg ned igjen på egenhånd, men jeg subbet meg nedover. Til slutt måtte jeg erkjenne at nok var nok. Da ble jeg hentet med helikopter fra landsbyen, sier Steira.

Må opp i vekt

Grunnen til at bronsevinneren fra tremila i Sotsji-OL nå ikke får trene med landslaget, er at hun gikk ned i vekt etter sykdommen hun pådro seg i Nepal.

— Nå er jeg helt pigg igjen, men helsesjekken på Olympiatoppen viste at fettprosenten er litt for lav. Jeg må få meg litt mer muskler før jeg kan trene med landslaget igjen. Jeg gikk vel ned om lag fem kilo, og det skjedde rett etter sesongen hvor du ikke har mye å tære på, sier hun til TV 2.