Nå tror svenskene på langrennsgull igjen

Sveriges største gullhåp, Stina Nilsson, er på vei til VM-byen Seefeld.

Her skader Stina Nilsson seg i et forsøk på å slå Maiken Caspersen Falla under sprinten i Otepää 19 januar i år.
  • Kurt B. M. Haugli

Hun var en av de aller største gullhåpene til Sverige helt til hun gikk ut i ekstrem spagat i kamp mot Maiken Caspersen Falla i verdenscupen. Det skjedde i semifinalen i Otepää 19. januar.

Det viste seg etterpå at hun hadde pådratt seg en alvorlig strekk i lårmuskelen. Det vakte stor oppsikt da den svenske landslagsledelsen dagen derpå kunne melde at det ikke var sikkert at Stina Nilsson ble skadefri til VM.

I en sesong hvor de svenske herreløperen stort sett har holdt seg langt unna pallen og Charlotte Kalla ikke har vist fryktinngytende form, har det vært sprinterne og Stina Nilsson svenskene stolte på foran VM.

Hun har i lange perioder vært helt suveren på sprintdistansen. Men så kom skaden.

I en pressemelding onsdag ettermiddag kom gladmeldingen. Det er fortsatt usikkert om Stina Nilsson kommer til å gå sprinten neste torsdag, men hun reiser til Østerrike og Seefeld og fortsetter jobben med å bli helt frisk.

– De kliniske testene har gitt positive svar om at skaden leger seg bra, og derfor er vår ambisjon at Stina går sprinten i VM. Det minste lille tilbakeslag kan dog ødelegge for en start, og vi kan derfor ikke si noe sikkert foreløpig, sier den svenske landslagslegen Magnus Oscarsson via en pressmelding fra det svenske skiforbundet.