Johaug oppsøkte Kalla: - Jeg synes veldig synd på henne

Therese Johaug trøstet den svenske rivalen.

Therese Johaug trøstet Charlotte Kalla. Her fra Kuusamo i fjor.
  • Daniel Røed-Johansen

Tour de Ski har vært blytungt for den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla.

På tirsdag falt hun under sprinten. Og under onsdagens 10-kilometer tok Justyna Kowalczyk med seg Charlotte Kalla og Stina Nilsson i fallet i en utforkjøring. Kalla ligger på 6. plass i sammendraget, to minutter og 45 sekunder bak Heidi Weng på tredjeplass.

Drømmen om en pallplass i Tour de Ski virker knust allerede før den avsluttende helgen. I toppen kjemper Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug om sammenlagtseieren. Tour de Ski fortsetter med 5 kilometer fristil fredag.

Les også

Svensk Tour de Ski-nedtur: - Kanskje like greit at vi drar hjem

— Hun var veldig lei seg

Da løperne ankom Toblach onsdag kveld, valgte Johaug å oppsøke Kalla for å trøste henne, skriver Expressen.

— Jeg sa til henne at det er viktige renn som venter etter Tour de Ski, og at hun får fokusere på dem. Det er mange renn igjen, og formen kommer. Charlotte har hatt ekstremt mye uflaks her, forteller Johaug til avisen.

— Hun var veldig lei seg, og det forstår jeg. Det hadde jeg også vært om jeg hadde vært i hennes posisjon. Man kjemper for å være i toppen, og så ødelegges alt av fall og veldig mye uflaks. Jeg synes veldig synd på henne, fortsetter Johaug, som sier at hun gjerne ville kjempet mot Kalla om triumf i Tour de Ski.

Etter fallet onsdag var Kalla fortvilet.

— Det er helt tomt nå. Det er lite glede å finne. Jeg er ikke en gang interessert i å se hvordan jeg ligger an i sammendraget, sukket Kalla.

Nå forteller hun at hun har lagt onsdagens renn bak seg.

— Det gjorde jeg ganske kjapt. Sammendraget tenker jeg ikke på, fastslår Charlotte Kalla.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her: