Langrenn

Northug vant i mesterens drakt

<p>I en regnbuefarget langrennsdress markerte Petter Northug hvem som er regjerende verdensmester. I sporet viste han seg drakten verdig.</p>

Northuggg
 • Kurt B.M. Haugli
 • Mette Bugge
  Journalist

Petter Northug var såpass suveren at han kunne gå demonstrativt sakte på oppløpssiden. I turtempo gikk han inn til en klar seier med 15 sekunders margin til toeren.

Det var franske Maurice Manificat som var nærmest den norske superstjernen på Beitostølen fredag ettermiddag.

— Jeg må røske i fibrene. I fjor sto jeg over sprinten på Beitiostølen og kom rett til Kuusamo. Det var ikke noe suksess. Nå må jeg røskle litt i fibrene, s ier han.

Skryt

Ti måneder etter siste seriøse konkurranse, kunne Petter Northug bare gå rolig over startstreken etter 15 km fri teknikk. Han trengte ikke å ta seg ut.

- Imponerende. Nå har han helt sikkert overskudd i forhold til det at han har vært litt syk. Jeg tror ikke seieren betydde all verden for ham, men han er nok veldig fornøyd med at han har fått bekreftelse på at det han har gjort i sommer og høst har vært veldig bra, sier tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Han er på Beitostølen og gleder seg over å være i miljøet igjen. Selv om det er hardt bare å være tilskuer. I fem år jobbet han med herrelandslaget, og da var Northug sentral.

— Jeg tror Northug får en veldig bra sesong. På slutten av sesongen i fjor var det ustabilt. Nå er han tilbake. Han beviste nå at han er der han skal være.

Frisk igjen

Mageproblemene som Northug pådro seg under høydesamlingen i Val Senales var som blåst bort. I 10 kilometer var det jevnt mellom Northug og Manificat. På siste runde girte Northug om og viste seg frem fra sin beste side. Samtidig fikk franskmannen, som er kjent for å være tidlig i form, det tungt på siste runden.

Så tungt at Finn Hågen Krogh nesten stjal andreplassen fra franskmannen.

Petter Northug har knapt gjort noe i skiløypa verdt å skrive hjem om siden Tour de Ski i fjor. Sykdom ødela andre halvparten av sesongen for ham. Nå er han tilbake.

Han brukte også anledningen til å skryte litt av nest beste norske, Finn Hågen Krogh.

- Litt samme type som meg

— Finn er utrolig sterk. Han er en mann som trives i dagens langrenn. Vi er litt samme typer, kommer det fra Northug. Han snakket om løperen som mange mente var en overraskelse på Beitostølen.

— Finn Hågen Krogh er på rekruttlandslaget. Han er 22 år og kom på pallen i Falun i fjor. Han har mange av de kvalitetene som trengs for å hevde se allround.

Langrennssjef Åge Skinstad liker godt at flere av de unge hevder seg i toppen, og ikke har noe respekt for de etablerte.

— Vi er avhengig av å få frem nye profiler, slik som Heidi Weng, som tok tredjeplassen på kvinnesiden.

Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire.

 1. Les også

  - Må ta vare på den gode følelsen

 2. Les også

  Bjørgen og Johaug på engelskkurs

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5