Petter Northug sammenlignes med Justin Bieber

Langrennssportens superstjerne blir lagt merke til også i Canada.

SUPERSTJERNER: Emil Iversen (foran) og Petter Northug på vei ut av hotellet til skistadion i Quebec City. I Canada sammenlignes Northugs stjernestatus i Norge med Justin Bieber.

QUEBEC CITY (adressa.no): Celine Dion og Justin Bieber blir brukt når kanadierne beskriver Petter Northugs posisjon i Norge.

— I Norge vet alle hvem jeg er, så jeg er veldig glad for å være her i Canada. Jeg kan gå rundt i gatene som en normal person, sa Northug til en kanadisk radiostasjon tidligere denne uken.

Torsdag kveld norsk tid gikk han ut i kulden i Quebec City, sammen med romkamerat Emil Iversen, for å teste fredagens sprintløype.

Har du fått med deg disse sakene fra Canada?

Nøt anonyme dager

Northug nøt dagene i forkant av Ski Tour Canada, da det norske laget var samlet i Gatinaeu.

— Jeg fikk gå i ro og fred. Det var veldig avslappende og noe jeg satte pris på. Samtidig er jeg glad for å bli gjenkjent i Norge fordi jeg er en god skiløper. Man kan jo snu på det, sier 30-åringen til Adresseavisen.

Jeg fikk gå i ro og fred. Det var veldig avslappende og noe jeg satte pris på. Petter Northug

Romkompisene fra Trøndelag dro ut litt etter resten av de norske løperne da de trente i sprintløypa. Det store temaet i Quebec City er kulden.

— I dag hadde det blitt avlyst om det var konkurranse. Det er minus 21 grader og ganske sterk vind. Det sies som det føles ut som minus 40, sier herrelandslagssjef Trond Nystad.

Det ble bronse for Norge på åpningsdistansen i VM:

Uredde og har en plan

Det var årsaken til at enkelte løpere, deriblant Martin Johnsrud Sundby, har holdt seg innendørs hele dagen.

Landslagssjefen mener det er viktig for Emil Iversen, som har levert en strålende tour-start, å samle erfaring denne sesongen.

— Det må han slik at han kan gjøre taktiske og strategiske valg underveis, og bli vant til livet som en av verdens beste skiløpere. Rent skiteknisk går han bra, sier Nystad.

- Hva er likhetene mellom Northug og Iversen?

— De har hatt en helt forskjellig utviklingskurve. Petter slo gjennom i ung alder, mens Emil har skyndet seg langsomt. De er begge anvendelige. De går fort på lange og korte distanser, er uredde og har en plan. Petter i storslag er nok enda råere på taktiske disponeringer, mener Nystad.

Fredag kjemper de begge om seier – i hjemlandet til Justin Bieber.

Har du fått med deg disse sakene?