Disse rivalene frykter Johaug aller mest

Therese Johaug (27) nekter for at hun er den største favoritten i verdenscupstarten i Kuusamo.

KONKURRENT: Charlotte Kalla kan bli en tøff konkurrent for Therese Johaug i vinter.
  • Erlend Nesje

KUUSAMO (Aftenposten): Verdenscupsesongen innledes dypt inne i de finske skoger med klasisk sprint fredag, skøyting enkeltstart lørdag og jaktstart klassisk søndag. Til sammen utgjør de tre øvelsene en mini-Tour.

LØRDAG FRA kl. 10:

I Marit Bjørgens fravær peker de fleste på VM-dronningen fra Falun som den største favoritten.

Men det er ikke 27-åringen enig i selv.

— Nei, jeg ser ikke på meg selv som favoritt. Jeg er en av favorittene. Charlotte (Kalla) vil jeg se på som en stor favoritt. (Justyna) Kowalczyk er også en av favorittene. Og så har vi Heidi (Weng) og Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) som vil være med der oppe. På disse mini-Tourene har jeg stort sett endt på tredjeplass, jeg har vel en andreplass som best, sa Johaug til Aftenposten etter en presseseanse med skiprodusenten Fischer ved Ruka skianlegg.

Slik gikk det på fredag:

Slik vurderer Johaug de fire konkurrentene hun frykter mest:

Charlotte Kalla: — Hun vil bli veldig hard. Det så vi i "Bruks" (Bruksvallarna) forrige helg, at hun er på det nivået hun skal være på. Hun slo konkurrentene med veldig mye. Jeg tror det blir en spennende fight med henne.

Justyna Kowalczyk.

Justyna Kowalczyk: — Det virker som Kowalczyk har trent veldig bra i høst. Hun så veldig bra ut under høydesamlingen i Val Senales. Jeg er spent på hva hun kan utrette her.

Heidi Weng.

Heidi Weng: — Hun trenger noen skirenn til for å komme i form. Heidi fikk ikke ut sitt beste på Beitostølen, men jeg tror hun har hentet seg inn igjen etter det og ladet godt opp til helga her. Heidi blir sterk.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen: — Hun viste god form på Beito. Astrid er veldig god i sprint, hun er god på alt, en skikkelig allrounder. Det blir spennende å se.

— Hva er forskjellen på Therese Johaug Kuusamo november 2015 sammenlignet med Therese Johaug Falun februar 2015?

— Vi er tidlig i sesongen. Jeg mangler det siste kneppet for å komme opp på Falun-nivå. Men jeg håper at jeg skal gjøre det med de konkurransene her i helga, og i Lillehammer neste helg.

- Hva er du blitt bedre på i høst?

— Jeg er blitt bedre teknisk og har utviklet mer kraft. Jeg er blitt mer stabil.