Langrenn

Bekreftet: Kowalczyk klar for norsk lag

Justyna Kowalczyk skal gå for det norske laget Team Santander kommende vinter.

Justyna Kowalczyk mener funksjonshemmede idrettsutøvere bør få mer oppmerksomhet. Her fra VM i Falun.
  • Steffen Stenersen

Som Aftenposten meldte i forrige uke, skal Justyna Kowalzcyk gå for det norske langløpslaget Team Santander kommende vinter.

Les også

Nå skal Kowalczyk gå langrenn for et norsk lag

Da vi var i kontakt med sjef for laget, Nils Marius Otterstad rundt klokka 19 torsdag kveld, kunne han ikke bekrefte at den polske utøveren skal gå for laget denne vinteren.

Presenteres fredag

— Justyna skal holde en pressekonferansen klokka 10.00 i morgen, sa Otterstad da.

Der vil Kowalzcyk bli presentert. Otterstad bekrefter overfor TV 2 at Justyna Kowalzcyk har signert for det norske laget.

Les også

Johaug ringer Bjørgen jevnlig for å få råd

— Hun har signert. I første omgang ut året, men vi ønsker å ha henne på laget fram til 2018, sier manager Nils Marius Otterstad.

– Hun kommer til å gå alle renn, både i verdenscupen og Ski Classics med vår sorte og røde skidress. På lua skal hun reklamere for oss, mens hun skal ha forbundets sponsorer på drakten. Dette hadde det polske forbundet ingenting imot, forklarer Otterstad til TV 2. ## Aukland-brødrenes lag

Kowalczyk har gjennom mange sesonger vært blant de hardeste - om ikke den hardeste - utfordreren til Therese Johaug og Marit Bjørgen i kampen om langrennstronen blant kvinnene. Aftenposten har tidligere omtalt at hun vil bli klar for langløpslaget, og at hun dermed dropper flere verdenscuprenn denne sesongen.

Les også

Svensk advarsel til Norge: Skikomet slo Kalla i hemmelig test

Team Santander er privatlaget hvor brødrene Jørgen og Anders Aukland har vært stammen i mange år. Foran denne sesongen er også Johan Olsson med på laget. Magnar Dalen er med som sportsdirektør.

Les også

  1. Hit drar Northug og verdens beste for å gå sakte på ski

  2. Ulvang skeptisk til finnenes robotmasker: - Idretten skal ha en troverdig forankring