Langrenn

Northug takker ja til Skiforbundets invitasjon

Les mailen Skiforbundet har sendt i dag — og svaret fra Northug-leiren.

INVITERT AV SKIFORBUNDET: Petter Northug.
  • Erlend Nesje
    Journalist
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Sagaen rundt Petter Northug fortsetter. Torsdag sendte Norges Skiforbund ved generalsekretær Stein Opsal følgende mail til Petter Northug:

"Hei Petter,

Vi er glade for at du personlig vil engasjere deg, og ønsker deg velkommen til et møte i våre lokaler på Ullevål Stadion. Fra vår side vil skipresident Erik Røste, langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og undertegnede være tilstede.

Du står selvfølgelig fritt til å ta med deg de rådgiverne du vil.

Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.

Det har vært avholdt flere møter med ditt team i løpet av sommeren, senest onsdag for åtte dager siden. Skipresidenten avbrøt for eksempel sin sommerferie og reiste til Trondheim for å møte blant andre Are Sørum Langås i juli.

Derfor ser vi nå fram til å møte deg personlig. Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke."

Les også

Kilder i Skiforbundet: Dette er Northugs eneste alternativ

— Glade for invitasjonen

Team Northug har takket ja til invitasjonen.

— Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativet til, sier Northug-manager Are Sørum Langås i en sms til NTB.

Skiforbundet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om mailen.

— Han ba om et møte og vi har svart på det, sier kommunikasjonssjef Espen Graff til Aftenposten.

- Når kan det møtet finne sted?

— Jeg har ikke noe annet å si utover det som står i mailen, svarer Graff.

Mandag meldte Norges Skiforbund at de ikke godtar kravene fra langrennssportens største stjerne. Per i dag ser det ikke ut til at Northug får stille i verdenscupen kommende sesong.

Onsdag ble det kjent at Northug-leiren hadde sendt et brev til Skiforbundet, hvor skistjernen ønsker å gå i dialog i håp om å finne en løsning.

Nødt til å godta

Kilder i Skiforbundet forteller at skistjernen er nødt til å godta avtalen som ble tilbudt i vår, uten forbehold, dersom han skal gå verdenscup til vinteren. Northugs ønske er en mer langsiktig avtale enn det langrennskomiteen i sommer tilbød ham. Den gjelder kun for vinterens sesong.

Etter langvarige diskusjoner kom skistyret endelig til sitt vedtak 16. juni. Da bestemte skitoppene seg for at Northug skulle få tilbud om landslagsplass på samme vilkår som forrige sesong. Som i praksis betyr at han må signere en representasjonsavtale som gjør ham til landslagsløper fra 24. november til 7. april neste år, uten mulighet til å profilere sin hovedsponsor Coop i denne perioden.

Med beslutningen 16. juni satte skistyret samtidig en strek over vedtaket fra året før, som ville gjøre det umulig for Northug å kombinere deltagelse i verdenscup og mesterskap med å ha Coop som hovedsponsor.

Les også

Northug møtte pressen:- Jeg ønsker ikke noen særbehandling

Fortsatt ett håp

Selv om tilbudet ble trukket tilbake da fristen utløp, skal etter hva Adresseavisen forstår ikke dette sette en stopper for at Northug kan signere, hvis han kommer til Skiforbundet i løpet av kort tid.

Petter Northug er dermed nødt til å signere landslagsavtalen uten forbehold og uten å komme med noen nye krav. Slik kan han få oppfylt ønsket om å gå verdenscup. Alternativet er satsing på langløp til vinteren.

De siste dagene har vært ekstremt konfliktfylte og forholdet mellom Northug og Skiforbundet er på frysepunktet. Skiforbundet har så langt holdt fast på en svært tøff linje i mediene og ikke åpnet for forhandlinger med Northug i det hele tatt.

Les mer om

  1. Petter Northug