Northug og Zuccarello vant to priser hver

Sjekk listen over alle prisvinnerne under idrettsgallaen her.

Petter Northug med sine fire gullmedaljer fra Falun-VM, mens Mats Zuccarello har imponert for New York Rangers etter skadecomebacket.

Petter Northug gjorde som under VM i Falun. Han slo konkurrentene på oppløpet og ble kåret til årets mannlige utøver under Idrettsgallaen.

Langrennsstjernen vant fire gullmedaljer under VM i Falun, inkludert en uforglemmelig sluttspurt på femmila.

— Det er utrolig artig. Det var mange gode mannlige kandidater, og jeg er ydmyk om det. For min del var det et fantastisk år med Falun som det sportslige høydepunktet, hvor jeg lyktes. Det er hyggelig å bli lagt merke til, sa 30-åringen til pressekorpset på plass i Italia.

TOK DE INDIVIDUELLE PRISENE: Petter Northug og Therese Johaug, henholdsvis kongen og dronningen fra VM i Falun, vant de gjeveste prisene under Idrettsgallaen.

Senere på kvelden ble Northug også kåret til Årets navn, stemt frem av det norske folk.— Det er veldig artig å bli stemt fram til en pris der folket stemmer. Den støtten jeg får når jeg er ute og trener, betyr masse, sa han på NRKs sending.

Les også

Northug hyllet Zlatan etter å ha fått pris

Mats Zuccarello ble kveldens andre store navn. Hockeyprofilen ble kåret til årets lagspiller, og ishockeyspilleren vant også utøvernes pris.

VANT TO PRISER: Mats Zuccarello har hatt et stort 2015.

— Utrolig stort

Therese Johaug skal kjempe om å vinne Tour de Ski når hun går opp monsterbakken i Val di Fiemme søndag. Hun ladet opp med å vinne prisen for årets kvinnelige utøver.

— Det er utrolig stort for min del å få denne prisen. Det var mange sterke kandidater som har hjulpet meg til å få resultatene jeg har fått, sier Johaug til Aftenposten.

Marit Bjørgen, Gunn-Rita Dahle Flesjå, Silje Norendal og Suzann Pettersen var det øvrige nominerte.

Les også

«Hvorfor skiller Idrettsgallaen mellom kvinnelige og mannlige utøvere?»

Nybakt svømmestjerne vant

Den tidligere fotballstjernen Hege Riise fikk årets hederspris. Den gamle landslagskapteinen var svært overrasket over å få prisen.

VANT HEDERSPRISEN: Hege Riise i aksjon for det norske landslaget mot Brasil i 1996.

– Jeg er nesten sjokkert. Jeg hadde ikke forventet mer enn en god fest, og så ender jeg opp på podiet og vet nesten ikke hva jeg skal si, sa hun.Årets lag gikk, ikke overraskende, til håndballjentene. De avsluttet året med å vinne håndball-VM, og prisen ble tatt imot av trener Thorir Hergeirsson.

Svømmekometen Henrik Christiansen overrasket stort med bronse under kortbane-EM i desember. Lørdag ble han belønnet med pris for årets gjennombrudd.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver gikk til Tommy Urhaug.

– Det er fantastisk å få en sånn pris. 2015 var en av mine beste sesonger på lenge. Jeg vant det meste jeg stilte opp i, og toppet sesongen med mitt niende VM-gull, sa han.

PROGRAMLEDER: Anne Rimmen under Idrettsgallaen.

Årets trener ble Alexander Stöckl, som har gjort Norges hoppere til verdens beste landslag.– Han tok en gammel, avdanket hopper til å bli en av verdens beste, sa Anders Bardal, som tok imot prisen på østerrikerens vegne.

Hopp-pris

Kjetil Jansrud har blitt en av verdens aller beste alpinister, og ble kåret til årets forbilde.

– Jeg må takke mamma og pappa for en fantastisk oppdragelse, sa han.

Årets teamprestasjon gikk til hopperne som vant VM-gull i Falun, og Bardal var på plass for å ta imot prisen.

– Jeg skulle gjerne hatt med meg tre gutter til, men de er opptatte med hopprenn og kommentering, sa han.

LA ILDEN LYSE: Kronprins Haakon med OL-ilden under idrettsgallaen.

Svømmeren Sarah Louise Rung vant kategorien årets kvinnelige funksjonshemmede utøver for femte gang.Hun er på treningsleir i USA med svømmelandslaget, og moren Anita som imot prisen på hennes vegne.

– Det er en stolt mamma som står her nå, sa hun.

En viktig del av idretten er de som står på for enkeltklubbene. Årets ildsjel i 2015 ble Sajandan Rutthiram fra Furuset.

– Jeg kan takke idretten. Idretten har gitt meg mye mer enn jeg har gitt den, så jeg har fortsatt mye å gi resten av livet, sa han.

Prisen for åpen klasse gikk til kickbokseren Thea Næss, som ble verdensmester to ganger i 2015. ## Disse vant prisene på idrettsgallaen 2016:

Årets gjennombrudd:

Henrik Christiansen

Årets kvinnelige utøver:

Therese Johaug

Årets mannlige funksjonshemmede utøver:

Tommy Urhaug

Årets teamprestasjon:

Hopplandslaget menn

Årets mannlige utøver:

Petter Northug

Årets ildsjel:

Sajandan Rutthira

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver:

Sarah Louise Rung

Årets trener:

Alexander Stöckl

Årets lag:

Håndballjentene

Årets forbilde:

Kjetil Jansrud

Årets lagspiller:

Mats Zuccarello

Åpen klasse:

Thea Therese Vingmark Næss

Utøvernes pris:

Mats Zuccarello

Årets navn:

Petter Northug

Idrettsgallaens hederspris:

Hege Riise

Vi fulgte utdelingen direkte