Langrenn

Marthe ble vraket

Får ikke være med til Kuusamo.

UTELATT: Marthe Kristoffersen er ikke en del av den norske troppen som drar til Kuusamo på onsdag.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Etter en problematisk fjorårssesong var Marthe Kristoffersen klar for å jakte på OL-plass da hun stilte til start på Beitostølen i helga.

— Svakest akkurat nå

Veien til Sotsji kan bli lang. Etter 11. plass fredag, sjuendeplass lørdag, og 12. plass på søndagens sprint ble hun vraket fra det norske laget som onsdag reiser til verdenscupåpningen i Kuusamo.

— Det var en liten kamp. Marthe var ikke blant de ni beste. Hun var svakest akkurat nå, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

Laget består av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Jacobsen, Celine Brun-Lie, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken C. Falla, Vibeke Skofterud, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira. I tillegg har Kari Vikhagen Gjeitnes friplass.

Tror hun blir sterkere

— Jeg snakket med Marthe i går. Da sa hun at det hun gjorde på Beitostølen ikke var godt nok. Hun pakker sekken og reiser til Gålå, sier Løfshus.

Der arrangeres BUL-sprinten i helga.

Løfshus har tro på at den mangeårige landslagsløperen vil komme sterkere senere i sesongen.

— Jeg synes hun har hatt veldig god fremgang i år og at hun har masse på lager. Det er knalltøft å gå seg inn på laget, sier han.

Jespersen får gå

Blant herrene er sykdomsplagede Niklas Dyrhaug utelatt fra troppen, i likhet med Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen. Inn er Chris Jespersen kommet.

— Han har gått to jevne løp på Beitostølen i helga. Dette gir ham en veldig god sjanse med tanke på OL, sier Løfshus.

Det norske herrelaget i Kuusamo består av Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Øystein Pettersen, Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg, Chris Jespersen, Petter Northug (friplass) og Tomas Northug (friplass).

Les mer om

  1. Marthe Kristoffersen