Bjørgen med full kontroll, Weng vant verdenscupen sammenlagt

Marit Bjørgen hadde kontroll fra start til mål og sørget også for at Heidi Weng kunne juble for sammenlagtseier.

SAMMENLAGTVINNER: Heidi Weng slet med stive bein, men sikret sin annen sammenlagtseier i verdenscupen.
  • Roar Lyngøy

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne minitouren. Det har vært en fantastisk sesong, selv om det har gått litt opp og ned, sier Bjørgen til NRK etter sin 114. verdenscupseier.

Nå lurer alle på om hun legger opp eller tar en sesong til. Bjørgen sier dette med tanke på fremtiden:

– Vi får se etter påske. Nå er jeg glad for å ha fått en fin avslutning på sesongen. Jeg tenker ikke så mye på fortsettelsen akkurat nå, sier Bjørgen, som innrømmer at det kunne ha vært artig å gå med Therese Johaug neste sesong.

Les også

Kommentator i svensk storavis: – Du er tilgitt, Therese Johaug

OVERLEGEN: Marit Bjørgen tok vare på ledelsen og vant minitouren i Falun.

Måtte hjelpe de norske

Bjørgen gikk ut i en klar ledelse på jakstarten under verdenscupavslutningen i Falun. 10-kilometeren var tredje og siste del av minitouren, og Bjørgen startet 36 sekunder før neste kvinne.

Etter 1,8 kilometer var avstanden ned til de andre enda større. Ved 5,2 kilometer var det 27,6 sekunder til Jessica Diggins og over minuttet ned til resten.

2,5 kilometer før mål var amerikanske Diggins 20 sekunder bak, men dette hadde Bjørgen kontroll på. Dermed vant hun minitouren i Falun, 16,7 sekunder foran Diggins. Sadie Bjornsen ble nummer tre i solskinnet.

Les også

Northug ble parkert i Birken-debuten – slått med 24 minutter av vinner Nygaard

– Det var brutalt der ute. Det ble en kamp med Jessica, for jeg tenkte at hun ikke burde vinne med tanke på sammenlagtsituasjonen og de andre norske jentene, sier Bjørgen.

Weng: – Jeg var så stiv

Den andre duellen sto om hvem som skulle vinne verdenscupen sammenlagt. Der skilte det 107 poeng i Heidi Wengs favør i duellen med Ingvild Flugstad Østberg.

DE TRE BESTE: Heidi Weng vant verdenscupen sammenlagt. Nummer to ble Jessica Diggins (til venstre) fra USA. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen.

Østberg klarte bare 64 poeng søndag, og dermed var det Weng som kunne juble for seier i verdenscupen sammenlagt. Østberg måtte ha blitt blant de tre beste for å gå helt til topps.

Dette var Wengs andre sammenlagttriumf.

– Jeg var så stiv at jeg ikke kjente beina mine. I dag var jeg så sliten, men jeg klarte det, sier en glad Weng i et intervju på NRK.

– Det er helt rått å vinne sammenlagt. Men jeg åpnet altfor hardt i dag. Jeg skjønner ikke hva jeg drev på med, men jeg følte meg veldig rå i starten, sier Weng.