Langrenn

Marit Bjørgen: – Jeg skjelver, er i sjokk og fullstendig lamslått

Marit Bjørgen reagerer med sjokk og vantro på den triste nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang.

Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud har flere ganger stått på pallen sammen. Her i Kuusamo i 2011.
  • Steffen Stenersen

Via langrennslandslagets medieansvarlig Gro Eide har Marit Bjørgen sendt ut følgende pressemelding i forbindelse med at Vibeke Skofterud ble bekreftet omkommet etter en vannskuterulykke i Arendal søndag.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden.

Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred.»

Les også

Langrennsmiljøet i sorg: Vibeke Skofterud omkom i ulykke

Bjørgen var blant annet på stafettlaget sammen med Skofterud både under OL-gullet i Vancouver, og VM-gullet på hjemmebane i Oslo. Skofterud og Bjørgen var like gamle, og fulgte hverandre gjennom hele karrieren, frem til Skofterud la opp i 2015.

En annen som har sendt sin hilsen til Skofterud, er den svenske langrennsløperen Charlotte Kalla. Hun skriver følgende i en sms til Expressen:

– Den tragiske nyheten kom som et sjokk på meg. Det er ubehagelig og vanskelig å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energirik idrettskamerat som Vibeke Skofterud ikke lenger finnes blant oss, skriver Kalla.

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Vibeke Skofterud
  3. Charlotte Kalla