Langrenn

Landslagssjefen tror Northug-konflikten kan vare til høsten

— Det stresser ikke meg, sier Vidar Løfshus.

Vidar Løfshus var en fornøyd mann da han presenterte landslagene for kommende sesong. Det til tross for at Petter Northugs navn ikke var på listen han la frem.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): — Jeg tror enhver landslagssjef rundt om i verden vil misunne meg dette laget.

Vidar Løfshus smiler fornøyd etter at han fredag presenterte langrennslandslagene for neste sesong.

Det til tross for at Petter Northugs navn ikke var på listen.

Også denne gang ble det mest snakk om VM-kongen fra Mosvik. Torsdag ble det klart at Petter Northug foreløpig ikke er tatt ut på landslaget.

Selvsagt ikke fordi den firedobbelte VM-mesteren fra Falun ikke er god nok, men fordi han ikke er villig til å bryte samarbeidsavtalen han har med Coop.

Likevel er Løfshus optimistisk med tanke på å få til en løsning.

— Det har vært gode møter og positive holdninger. Jeg tror vi kommer frem til løsninger som er spiselige for begge parter, både Skiforbundet og Northug. Jeg håper at Petter går tradisjonell langrenn til vinteren, og at han ikke bare satser fullt mot langløp, sier Løfshus.

Les også

Dette må du vite om Northug-konflikten

Et omstridt vedtak i Skistyret

Landslagssjefen har hele tiden innstilt på å ta ut Northug på landslaget, men i forhandlingene som har vært med Northug-leiren de siste ukene ble det klart at det ikke ville være aktuelt nå.

Ifølge et vedtak i Skistyret i fjor, og som Skitinget ga sin tilslutning til, må alle løpere som blir tatt ut på det norske landslaget takke ja til plassen om de ønsker å gå verdenscuprenn eller mesterskap for Norge.

— Gjelder ikke dette vedtaket lenger, Løfshus?

— Vedtaket ligger der, og vi forholder oss til rammeverket i det når vi har møter med dem. Som sagt er det en positiv atmosfære i møtene og gode holdninger for å få til en løsning innenfor de rammene som ligger der.

STRIDENS KJERNE: Skal Petter Northug bli en del av det norske skilandslaget neste sesong?

Ikke sikkert at det blir klart før sommeren

I fjor ble partene enige om en avtale like før sesongen startet. Tanken i år var at avtalen skulle være på plass til 1. mai. Det blir den altså ikke.

Dermed kan det bli måneder med spekulasjoner også denne gang.

— Jeg tror vi skal komme i land, om vi gjør det på denne siden av sommereferien eller ikke stresser ikke meg. Jeg bare håper og ønsker at Petter er på startstreken når verdenscupen starter i Lillehammer, sier Løfshus.

— Dette handler også om en idrettsmodell som vi ønsker å bevare. Om den står seg rettslig eller ikke er det heldigvis ikke jeg som skal være med og diskutere, sier landslagssjefen.

Flere idrettsadvokater sa til VG tidligere denne uken at de ikke tror Skiforbundets regler ville holdt mål rettslig.

Skiforbundet har ikke satt noen ny tidsfrist

Det er langrennssjef Åge Skinstad som har ledet forhandlingene på vegne av Skiforbundet.

Han sa torsdag at partene er blitt enige om å bruke mer tid på å komme til enighet. Det er ikke satt en ny tidsfrist for når en avtale må være på plass.

— Nei, det har vi valgt ikke å gjøre. Nå har vi hatt veldig gode samtaler og bestemt oss for å gå videre. Vi ser ingen grunn til å komme med tidsfrister, sier han.

Disse ble tatt ut på landslagene:

Kvinner:

Marit Bjørgen (Rognes), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Kari Vikhagen Gjeitnes (Henning), Ragnhild Haga (Åsen), Martine Ek Hagen (BUL), Kathrine Rolsted Harsem (Varden), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Therese Johaug (Nansen), Heidi Weng (BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik).

Rekrutt:

Barbro Kvåle (Lillehammer), Maria Strøm Nakstad (Byaasen), Silje Theodorsen (Kvaløysletta).

Junior:

Sofie Nordsveen Hustad (Nes), Marte Mæhlum Johansen (Østre Toten), Julie Myhre (Byåsen), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Martine Lorgen Øvrebust (Stordal).

Menn, allround:

Niklas Dyrhaug (Tydal), Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Chris Jespersen (Korlevoll-Odda), Sjur Røthe (Voss), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Simen Andreas Sveen (Ring), Didrik Tønseth (Byåsen).

Sprint:

Eirik Brandsdal (Kjelsås), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund), Anders Gløersen (Rustad), Ola Vigen Hattestad (Ørje), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Tomas Northug (Strindheim).

Rekrutt:

Magne Haga (Åsen), Emil Iversen (Varden), Vegard Bjerkreim Nilsen (Lillehammer), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Mathias Rundgreen (Byåsen), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer).

Junior:

Joachim Aurland (Kjellmyra), Jan Thomas Jenssen (Hommelvik), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Herman Martens Meyer (Frogner), Petter Stakston (Søre Ål), Mattis Stenshagen (Follebu).

Les også

  1. Kristoffersen vrakes - fire nye utøvere klare

  2. Northug-utsettelsen kan bli gull verdt for Coop

  3. Northug har bestemt seg for hva han vil

Les mer om

  1. Petter Northug