Langrenn

Løfshus vil innstille Northug til landslaget

Landslagsledelsen har fortsatt ikke fått svar fra skistjernen på hva han vil.

VM-KONGE: Petter Northug tok fire VM-gull i Falun. Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han i utgangspunktet kommer til å innstille VM-kongen til landslaget.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM: Landslagsledelsen er helt i sluttfasen av uttaksprosessen for neste års landslag. Fortsatt vet ikke landslagssjef Vidar Løfshus hva Petter Northug ønsker å satse på neste sesong, verdenscup eller langløp.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus.

Om han vil gå verdenscup må han som kjent takke ja til landslagsplass om han blir tatt ut, med mindre det blir gjort endringer i regelverket.

Les også

Tor-Arne Hetland blir Norges nye landslagstrener

— Ikke noe nytt

— Vi skal ha møter denne uken og håper å bli ferdig i løpet av helga. Langrennskomiteen skal få si sitt. Det er ikke så ofte de har sterke meninger, men de har det når det gjelder landslaget, sier Løfshus til Adresseavisen.

Han håper neste års landslag kan offentliggjøres førstkommende mandag. Hvorvidt Petter Northug står på den listen er foreløpig helt uvisst, men Løfshus har til hensikt å innstille ham.

— Vi har ikke fått noe svar fra ham på hva han vil. Det er ikke noe nytt derfra siden møtene med Are Sørum Langås, sier Løfshus.

- Langrennskomiteen bestemmer

Northug-manageren møtte langrennssjef Åge Skinstad i forrige uke. Etter det har det vært helt taust mellom partene. Det er heller ikke planlagt nye møter.

— Petter har ennå ikke tatt noen beslutning på hva han gjør neste år. Vi har brukt god tid på å lande etter suksessen i Falun. Det vi vet, er at Petter er motivert for å satse på ski også neste år, sier Langås til Adresseavisen.

— I utgangspunktet innstiller jeg ham, så får vi diskutere det. Det er langrennskomiteen som til syvende og sist tar ham ut, sier Løfshus, som legger til:

— Om han kommer med på uttaket, vil tiden vise. Jeg har et avslappet forhold til det.

Uaktuelt å bryte med Coop

Langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad sier til Adresseavisen i dag at Northug-saken ikke var et tema da toppledelsen i norsk langrenn var samlet i Danmark til evaluering i forrige uke.

— Det må komme en avklaring fra Petter, sier han.

Flere kilder Adresseavisen har vært i kontakt med sier at det er helt uaktuelt for Northug å bryte samarbeidet med Coop og gå tilbake som fullverdig landslagsløper. Fra november har Northug vært landslagsløper på papiret, men i realiteten har han kjørt sitt eget løp. Han har knapt deltatt på en landslagssamling og har hele tiden hatt sitt eget støtteapparat.

Les også

  1. Idrettsbyråden i Oslo: - De trenger en Northug

  2. Skipresidenten: - Noen ettermiddager er hyggeligere enn andre. Dette var en av dem.

Les mer om

  1. Petter Northug