Langrenn

Petter Northug innrømmer at han løy etter promillekjøringen: – Jeg ville bare ut av politistasjonen

NRK har fått tak i boken om Northugs liv som kommer ut senere i uken.

Petter Northug innrømmer i ny bok at han løy til politiet, men angret seg.
 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist

I boken «Min historie» som har offisielle utgivelsesdato torsdag denne uken forteller Petter Northug med egne ord om hvordan han opplevde fyllekjøringen 4. mai i 2014. Det er NRK.no som har fått tak i flere eksemplar av boken før utgivelsesdatoen.

Dette er første gang Petter Northug forteller åpent om det som skjedde denne natten.

Petter Northugs bok «Min Historie» lanseres torsdag.

Vraket bilen fullstendig

Han hadde kommet hjem fra et utested og det hadde blitt drukket en del. Det kom mer drikke på bordet med det som blir kalt «hjemmelaga for Mosvik».

I boken forteller han at han allerede hadde lagt seg etter en fest hjemme i Trondheim, men ble vekket av de andre kameraten som ennå var i huset.

 • Fikk du med deg denne? Northug innrømmer at han er på etterskudd

Han bestemte seg for å kjøre ham hjem.

På denne turen er det at en langt fra edru Petter Northug kjører rett over en rundkjøring ikke langt hjemmefra og vraker sin Audi A7.

Løy til politiet

Han forteller at han ikke husker noe fra kjøreturen. I boken innrømmer han at han løy til politiet om hvem som hadde kjørt bilen denne skjebnesvangre natten.

«Jeg ville bare ut av politistasjonen. Jeg ville hjem og legge meg. Så jeg tenkte at det enkleste, det som fikk meg raskest ut derfra, var å si at jeg ikke kjørte.»

Han angret seg senere og fortalte sin manager Are Sørum Langås som hadde hentet ham på politistasjonen at de måtte snu. Han måtte fortelle sannheten til politiet.

Petter Northug ble dømt til 50 dagers fengsel for promillekjøring som ble sonet med fotlenke hjemme. Han fikk en bot på 185.000 kroner. Han hadde 1,65 i promille i etterkant av kjøringen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5