Utvider siktelsen mot Northug: – Petter er langt nede nå. Han er i kjelleren.

Siktelsen mot den tidligere skistjernen ble mandag utvidet til å gjelde oppbevaring av narkotika.

Petter Northug er siktet for tre lovbrudd. Mandag ble siktelsen utvidet til å omhandle oppbevaring av narkotika.

Torsdag kveld ble Petter Northug tatt for å ha kjørt i 168 km/t i 110-sonen på E6 mellom Dal og Mogreina på Romerike. Han ble stanset av politiet, og det ble fattet mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

I et innlegg på Instagram innrømmer også Petter Northug at de fant kokain i hans leilighet i Oslo. Nå har politiet utvidet siktelse mot trønderen til å gjelde oppbevaring av narkotika i tillegg til kjøring over fartsgrensen og kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Det er snakk om en mindre mengde narkotika, sier politiadvokat Silje Bergsholm i Øst politidistrikt, som håndterer denne saken.

Petter Northug ble sist uke stoppet av politiet etter å ha råkjørt på E6. Bilen han kjørte med, en Jaguar F-TYPE med 575 HK og med en toppfart på 322 km/t ble tauet inn til en inntauingstomt i Lillestrøm, hvor den fremdeles sto lørdag ettermiddag.
Les også

Politiet fant kokain hjemme hos Petter Northug: – Jeg har gjort en stor feil

Har folk rundt seg

Northug er siktet for to brudd på veitrafikkloven. Det gjelder kjøring i høy hastighet og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er også siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 231 for mistanke om oppbevaring av narkotika.

34-åringens advokat, Halvard Helle, forteller at det er tungt for Northug.

«Petter er langt nede. Han er i kjelleren. Han har folk rundt seg og får i tillegg nødvendig helsemessig oppfølging», skriver Helle i en SMS til Aftenposten.

Petter Northug sammen med sin advokat Halvard Helle under rettssaken hvor Aylar Lie hadde saksøkt ham i etterkant av bokutgivelse.

Samarbeider fortsatt

Bergsholm kan opplyse om at det ikke er foretatt nye avhør av Northug, og hun ønsker heller ikke å si når han vil bli kalt inn til nye avhør.

– Jeg kan bekrefte at han fortsatt samarbeider med oss og at vi kommer til å foreta nye avhør denne uken uten at jeg kan si når det vil skje, sier Bergsholm til Aftenposten.

Dette bekrefter også advokat Helle.

«Han har samarbeidet og vil samarbeide med politiet i denne saken. Det blir et avhør i løpet av den nærmeste tiden etter avtale mellom politiet og meg», skriver advokaten.

Les også

Northugs advokat: – Han har det skikkelig tøft akkurat nå

Petter Northug ble torsdag tatt for råkjøring. Senere samme kveld ble det funnet kokain i hans eget hjem.

Det ble tatt blodprøve av Petter Northug etter at han ble stoppet. Analysen av blodprøven kan komme til å ta alt fra noen dager til et par uker.

«Jeg minner om at det gjenstår noe etterforskning i saken. Blant annet er det viktig å få svar på blodprøven. Petter har, som han har fortalt på Instagram, sagt at han vil ta ansvar for sine handlinger», skriver advokat Helle til Aftenposten.

Politiadvokaten vil ikke ut med flere detaljer rundt etterforskningen nå. Hun hverken bekrefter eller avkrefter at politiet har videoopptak av Northugs råkjøring.

Skiforbundet vil fortsatt bruke Northug-produkter

Landslaget i langrenn i Norges Skiforbund har en avtale med Northug AS. De bryter ingen avtale foreløpig. Det norske sykkellaget Uno-X sa opp sin brilleavtale med Northug allerede før helgen. Skiforbundet er mer avventende.

Det er støtteapparatet for langrenn i Norges Skiforbund som har en sportsbrilleavtale med Northug AS. Petter Northug har etter langrennskarrieren laget seg en egen sportsbrillekolleksjon og gikk høsten 2019 inn en avtale med langrennslandslaget. Avtalen gjelder for støtteapparatet i langrenn.

– Vi har behov for mer informasjon og muligheten til å se det store bildet før vi tar en beslutning. Den kommer ikke denne uken.

Kommende helg er store deler av langrennslandslagene og støtteapparatet på plass på Nordvestlandet og i Trondheim under Toppidrettsveka.

– Kommer dere til å bruke Northugs sportsbriller når dere er til stede på disse konkurransene?

– Ja det gjør vi, sier Bjervig.

Avtalen gjelder så lenge den ikke er sagt opp.

– Det er helt åpenbart at det har skjedd noe som ikke har vært helt bra. Men samtidig skal ikke vi gjøre noe som er overilet og forhastet.

Dette var meldingen Northug la ut på Instagram fredag kveld: