Langrenn

NRK har kuppet Sirkus Northug fra TV 2

TV 2 har hatt stor suksess med «Sirkus Northug». NRK sender dokumentaren om VM-eventyret.

svp://29914?view=adressa
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM: I beste sendetid førstkommende søndag sender NRK dokumentaren «Northugs triumf», som tar for seg veien fra skikongens skandaløse natt på Byåsen 4. mai i fjor og frem til gulldagene i Falun.

Dokumentaren er produsert av Globus Media, produksjonsselskapet som har stått bak TV 2-suksessen «Sirkus Northug».

Nå er det hovedkonkurrenten som har kuppet det som kan se ut til å være selve finalen i den eventyrlige historien om langrennshelten fra Mosvik.

Les også

Her blir Northug tatt fullstendig på senga

Også arkivstoff

Petter Northug reiste hjem fra Falun med fire gullmedaljer.

Gitte Calmayer, prosjektredaktør i NRK, sier at i tillegg til nytt materiale vil programmet også inneholde noe arkivstoff som er blitt brukt i «Sirkus Northug» tidligere. — Det er samme produksjonsselskap. Vi har kunnet bruke noe av det stoffet som er brukt tidligere i programmet, men vårt program blir annerledes. Det er primært helt nye opptak av Petter Northugs forberedelser til VM og hans comeback i VM , sier Calmayer til adressa.no.

Hun ser på programmet som en forlengelse av NRKs VM-satsing.

- Tilfeldig at det ble NRK

— Vi har fått et tilbud fra Globus og det sa vi ja til. Vi ser på dette som eksklusivt materiale som vi er glad for å kunne sende, fortsetter hun.

Produsent Anders Sæther i Globus Media sier at det bare er tilfeldig at programmet går på NRK.

— Vi har hatt utrolig glede av å samarbeide med TV 2, men denne gangen passet det bedre med NRK. Vi håper å kunne lage nye ting for begge i fremtiden, sier Sæther til adressa.no.

Les også

Northug-brødrene går NM-lagsprinten sammen

I samme stil

Selv om NRK-programmet ikke bruker navnet «Sirkus Northug», er programmet i samme stil som de foregående episodene på TV 2. — Vi har fulgt Petter over tid. Her dro det seg til mot et VM og Petter så ut til å være i god form. Det var ikke unaturlig å gjøre noe ut av det, sier Sæther.

Globus Media er selskapet som også har stått bak «Verdens beste skijenter», dokumentarserien som har skildret livet til det norske kvinnelandslaget på NRK.

Redaksjonssjef Bård Eriksen i TV 2 vil ikke kommentere saken.

Les også

  1. Petter Northug slått i spurt av lillebror Even

  2. Northug spurtet til seier i norsk-svensk renn

svp://29914?view=adressa

Les mer om

  1. Petter Northug