Langrenn

Da Northug innså at seieren glapp, var det én som opptok ham

Ukjent 22-åring slo langrennsstjernen i Trondheim.

Eldstebror Northug var fornøyd etter andreplassen på sprinten i Trondheim sentrum.
  • Eivind Evjen

Et stappfullt Trondheim sentrum fikk se at ukjente Kasper Stadaas (22) slo Petter og Even Northug i et thriller av en sprintfinale.

Etter løpet sier Petter Northug seg fornøyd, og serverer disse glosene til Adresseavisen:

— Jeg var fornøyd med tanke på at jeg var den eneste skiløperen i finalen, sier skiesset på sedvanlig vis.

- Viktig å slå Even

Kasper Stadaas vant foran Petter og Even Northug.

Toppidrettsvekas dag to var en sprint midt i hjertet av Trondheim sentrum.Løperne gikk to runder fra Olav Tryggvason-statuen, opp til Nidaros domkirke og ned til sentrum igjen.

I finalen var det Even Northug som knep tredjeplassen. De øvrige var Sindre Palm, Thomas Dahlen og Fredrik Riseth. Med andre ord ingen nevneverdig kjente skiløpere andre enn Mosvik-ekspressen. Petter mener det var viktig å sette på plass lillebror.

— Jeg innså på de siste meterne at jeg ikke kom til å slå Kasper, så jeg siktet meg inn på ryggen hans for å holde Even bak meg, gliser medaljegrossisten til Adresseavisen.

Videre kommer han med et stikk til nivået i Toppidrettsveka:

— Jeg ligger akkurat på skjemaet som jeg laget 1. mai, men nivået her er ikke høyt nok til at man trenger å være i form for å prestere, sier skikongen.

Tomas Northug ute i prologen

Even Northug var også en fornøyd mann etter tredjeplassen på sprinten i Trondheim sentrum. Men først og fremst syntes han det var «tungt og jævlig».

— Dette var syrefest fra prolog til finale. Jeg er fornøyd med å bli nummer tre i en sprint ettersom jeg mangler litt mot de beste i spurten. Synd jeg ikke slo Petter, men det var viktig at Tomas røk ut i prologen, sier yngsteblad Northug med et smil.

Weng nummer fem

På damesiden vant U23-landslagsløper Barbro Kvåle i en finale som var preget av langt mer kjente fjes enn på herresiden. Verken Ida Ingemarsdotter, slovenske Vesna Fabjan eller Heidi Weng klarte å hamle opp med Kvåle som vant seksten hundredeler foran Anamarija Lampic.

— Det var utrolig deilig å vinne mot verdens beste løpere som Heidi Weng og Ida Ingemarsdotter, sier vinneren til Adresseavisen like etter løpet.

Hun sier at dette var en deilig revansje etter at hun røk ut i semifinalen i gårsdagens klassiske sprint i Aure.

— Jeg er jo egentlig bedre i klassisk stil, så dette var utrolig deilig etter at det ikke gikk så bra i går.

Toppidrettsveka avsluttes lørdag i Trondheim med 15 kilometer jaktstart for både herrer og menn.

3. etappe, sprint (fri teknikk) menn:

  1. Kasper Stadaas, Norge, 2) Petter Northug, Norge, 3) Even Northug, Norge, 4) Sindre Odberg Palm, Norge, 5) Thomas Albertsen Dahlen, Norge, 6) Fredrik Riseth, Norge.

Kvinner

  1. Barbro Kvåle, Norge, 2) Anamarija Lampic, Slovenia, 3) Vesna Fabjan, Slovenia, 4) Ida Ingemarsdotter, Sverige, 5) Heidi Weng, Norge, 6) Mari Eide, Norge.

Toppidrettsveka fortsetter lørdag.