Northug hektet, brakk staven og gikk på trynet

<p>Anders Gløersen vant herresprinten på Beitostølen. Maiken Caspersen Falla vant kvinnenes finale.</p>

Beitostølen 20121117.Petter Northug jr. vant femteplassen foran Eirik Brandsdal etter fallet i Beitosprinten lørdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

En lueløs Petter Northug tok kommandoen fra start i finaleheatet, men halvveis ut i løypa hektet Petter Northug, Simen Østensen og Eirik Bransdal seg i hverandre og alle tre gikk i bakken.

Dermed var kampen om seier over Norges store langrennsstjerne.

Østensen var kjappest oppe og stakk fra, mens Northug og Bransdal lå nede og diskuterte hva de skulle gjøre. Med nye staver og ny giv, bestemte de seg for å gi Beitostølen-publikummet valuta for pengene og ga alt i spurten for femteplassen.

På oppløpssiden var Northug suveren og viste solid spurtform før verdenscupåpningen neste helg.

Tok femteplassen

— Det er sånt som skjer i en sprint. Det er en finale og det er tett og plutselig blir det tråkket litt på staver og ski, da går det fort «gæli», sier Petter Northug til NRK.

- Da vi lå nede og han (Eirik Bransdal, journ.anm.) blødde fra tanna og jeg hadde en halv stav, så hadde vi god tid til å bli enige om at vi skulle fullføre løpet skikkelig, sier Northug.

— Vi måtte lage litt show, supplerer Eirik Bransdal.

Northug «tar» skylden

- Jeg var pigg i dag, så kroppen ga gode signaler. Eirik er veldig god på et oppløp, så hvis du tar han, da gjør du det ok i et verdenscupløp også, sier Northug.

— Det er alltid bittert å tape, svarer Bransdal.

Selv om de to konkurrentene kjæsjet i hverandre og mistet muligheten for seier, var det ingen fiendskap mellom de to etter målgang.

— Vi tok stein, saks, papir om hvem som skulle påta seg skylden, den tapte jeg, så da får jeg ta skylden, sier Northug.

Johaug utenfor pallen

Med de to argeste konkurrentene, Bransdal og Northug, ute, holdt Anders Gløersen de andre konkurrentene unna og tok en noe overraskende seier i sprintfinalen. Eldar Rønning kom på andreplass, mens Børsheim tok tredjeplassen.

Saken fortsetter under bildet!

Seier: Her feirer Anders Gløersen spurtseieren på Beitostølen. Eldar Rønning må ta til takke med andre plass. Foto: NTB scanpix

— Da de falt, tenkte jeg: «Nå er det min sjanse». Men i ettertid er det litt synd. Det hadde vært gøy med en real fight. Jeg mistet muligheten til å spurte mot Eirik og Petter, men hadde de blitt med hele veien tror jeg kunne bitet fra meg greit, sier vinneren Anders Gløersen.

I kvinnenes finale var det mindre fall og spenning. Maiken Caspersen Falla tok føringen fra start og holdt helt inn til en overlegen seier. Therese Johaug kom på en fjerdeplass.

– Det var kjempegøy. Jeg var litt stresset etter å ha byttet ski før finalen på grunn av snøværet. Jeg håper jo at jeg kan være å regne med fremover også. Det føltes veldig bra i dag, selv om nervene har vært der hele uka, sier Falla til NRK

PS! Marit Bjørgen sto over sprinten.